Google testar enligt uppgift ny svepning tillbaka frÄn sidogest i Android Q

Android Q ger 65 nya emojis inklusive en lÀttja, falafels, en Diya-lampa och mer

“Google experimenterar en ny svepning frĂ„n vĂ€nster eller höger för att gĂ„ tillbaka gest i Android Q som kommer att ersĂ€tta navigeringsknappen.”

Google slÀppte Android Q första beta tillbaka i mars och andra beta med flytande anmÀlningsbubblor tidigare denna mÄnad. Bland alla förÀndringar och nya inneslutningar verkar Mountain view-företaget fokusera pÄ gester eftersom det har gjorts flera justeringar av gesterna sent, varav en till och med gjorde sin vÀg in i den andra betaversionen. Nu sÄgs Ànnu en version av Googles gester med tillstÄnd av XDA-utvecklare. Den hÀr gÄngen verkar det finnas en ny svep bakÄt frÄn sidogest pÄ plattformen.

Genom att dra tillbaka kan du svepa frĂ„n vĂ€nster eller höger för att gĂ„ tillbaka, som med den som finns pĂ„ MIUI och EMUI. Även om detta kanske inte Ă€r en perfekt gestimplementering, verkar Google experimentera med den hĂ€r gestkontrollen just nu genom att följa det korta videoklippet som publicerats. Även om pilen som visas frĂ„n sidorna föreslĂ„r att den kommer att utföra svepĂ„tgĂ€rd, fungerar den inte för tillfĂ€llet eftersom den inte Ă€r helt funktionell Ă€n. Gestens kĂ€nslighet kan bero pĂ„ skĂ€rmupplösning och densitet.

Slutligen kan Google ocksÄ testa iPhone X-liknande gestfÀlt lÀngst ner, som sÄgs i Android Q beta 2-uppdateringen. GestfÀltet Àndrar fÀrg mellan vitt och mörkt, baserat pÄ bakgrunden. Den slutliga formen av gestkontroll för den slutliga versionen av Android Q ÄterstÄr att se. Separat kan Google testa systemuppdateringar via Google Play Store eftersom tips om detsamma upptÀcktes i den senaste Google Play-versionen. Eftersom det i testfasen kan det ta ett tag innan funktionen faktiskt blir tillgÀnglig för slutanvÀndare. Detta skulle innebÀra att anvÀndare som inte Àr Pixel ocksÄ skulle kunna ladda ner nya programuppdateringar nÀr de slÀpps. HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar.