Google testar ett nytt användargränssnitt för godkännande av tvåstegsverifiering på mobila enheter

Google testar ett nytt användargränssnitt för godkännande av tvåstegsverifiering på mobila enheter

“Tv√•stegsverifieringsprocessen p√• Android √§r ett utm√§rkt s√§tt att h√•lla dina Google-konton och data s√§kra”

I den digitala världen kan dina personuppgifter och information lätt stjälas om du inte är försiktig. 2016 introducerade Google ett nytt godkännandesystem för tvåstegsverifiering på mobilen för att göra det lättare att hålla alla dina konton säkra. Istället för att ta emot ett SMS och skriva in koden tillät den nya metoden användare att godkänna inloggningar genom att få en uppmaning på sin Android- eller iOS-enhet. Nu testar Google några nya mönster för skärmen för godkännande.

√Ąnda sedan Google b√∂rjade anv√§nda den nya metoden f√∂r att godk√§nna inloggningar har den √§ndrat designen f√∂r prompten mer √§n en g√•ng. Det ser ut som att s√∂kj√§tten snart kan g√∂ra det igen. Enligt en rapport ser vissa anv√§ndare nya m√∂nster d√§r knapparna Ja och Nej √§r olika.

Källa - Android PoliceKälla РAndroid Police

När du använder ditt Google-konto för att logga in på en ny enhet får du en prompten på din auktoriserade mobila enhet. Tvåstegsverifieringen frågar användaren om det är du som försöker logga in med ett enkelt ja eller nej. Som du kan se på skärmdumparna ovan finns det minst två nya användargränssnitt som Google för närvarande testar. I den första är knapparna bredvid varandra, medan den andra har knapparna placerade vertikalt.

Det nya användargränssnittet är modernt och minimalt, precis som alla andra Google-produkter. Vi är inte säkra på när du ser ändringarna, men det kommer inte via några uppdateringar. Du bör börja se ändringarna när och när Google gör ändringarna på sina servrar. Endera av dessa nya mönster kunde godkännas.

Google har uppmanat användare att använda tvåstegsverifieringssystemet sedan starten. Det är ett enkelt sätt att hålla ditt Google-konto säkert och det tar bara några steg att aktivera det. Du kan göra det genom att gå vidare till Inloggning och säkerhet> Logga in på Google> 2-stegsverifiering i alternativet för kontosäkerhetsinställningar på ditt Google-konto.