Google testar systemuppdateringar för Pixel-telefoner via Google Play pÄ Android Q

Google testar systemuppdateringar för Pixel-telefoner via Google Play pÄ Android Q

”Uppdateringarna kommer att installeras i bakgrunden och nĂ€r de har uppdaterats startar telefonen automatiskt om”

Förra veckan uppgav en rapport att Google kan börja leverera Android-systemuppdateringar via Google Play Butik. Detta skulle innebÀra att alla telefoner kunde fÄ programuppdateringar direkt frÄn Google. Tips om den hÀr funktionen upptÀcktes i den senaste Google Play-versionen, men det kan ta en stund tills den faktiskt Àr tillgÀnglig för slutanvÀndare. Om du inte anvÀnder en Pixel-enhet med Android Q ombord. Vissa anvÀndare, inklusive vÄra egna författare, har nyligen fÄtt en mindre programuppdatering via Google Play.

AnvÀndare som kör den senaste Android Q, inklusive Beta 2-patch, har tystgjort denna uppdatering. Byggnumret Àr dock samma som Android Q Beta 2 Patch 1, sÄ det hÀr var kanske bara ett test. Uppdateringen installerades via Google Play-butiken och en anvÀndare lyckades ta en skÀrmdump av uppdateringen som laddades ner. NÀr nedladdningen slutfördes startade telefonen om automatiskt. En av vÄra författare sÄg ocksÄ att telefonen startades om.

7yjRe8Y

FrÄn och med nu finns det inget sÀtt att bekrÀfta att detta verkligen var en programuppdatering. Det finns inget spÄr av nÄgon uppdatering installerad nÄgonstans. Google Play visar inte heller nÄgra nyligen installerade uppdateringar. Detta var förmodligen ett test som genomfördes av Google för att se om uppdateringar burk levereras via Android App Store. Det Àr dock lite konstigt att anvÀndare som har sina telefoner startar om automatiskt. Du kan ocksÄ se i ovanstÄende skÀrmdump att Play Store Download Manager sÀger att den laddar ner en Google Systemuppdatering.

Det skulle vara riktigt trevligt om Google flyttade systemuppdateringarna till Play Store. Detta skulle innebÀra att andra icke-Pixel-anvÀndare ocksÄ skulle kunna ladda ner nya programuppdateringar nÀr de slÀpptes. Ja, OEM-tillverkarna skulle fortfarande behöva göra vissa Àndringar, men Ätminstone skulle telefonerna i Android One-programmet fÄ uppdateringen samtidigt som Pixel-enheter. Google kommer förmodligen att tillkÀnnage den hÀr funktionen under sin I / O-utvecklarkonferens 2019 den 7 maj. SökjÀtten tillkÀnnager ocksÄ nÄgra nya produkter, möjligen Pixel 3a och Pixel 3a XL, den 8 maj.