Google tillkännager Stadia-spelströmningstjänsten och en spelkontroll

Google tillkännager Stadia-spelströmningstjänsten och en spelkontroll

‚ÄĚSl√§ppdatum och priser f√∂r spelstr√∂mningstj√§nsten s√•v√§l som Stadia Controller √§r ok√§nda fr√•n och med nu‚ÄĚ

Som ryktat tidigare har Google gått in i spelarenan med sin nya streamingtjänst som heter Stadia. Googles vd Sundar Pichai gjorde spelströmningstjänsten officiell vid Game Developer Conference 2019 i San Francisco på tisdag. Tjänsten är utformad så att spelare kan strömma vanliga PC-spel till allt som kan surfa på nätet, inklusive en TV, en telefon, en surfplatta och naturligtvis en PC. När den startas kan användare helt enkelt spela ett spel vid lanseringen utan att behöva ladda ner det någonsin. Pichai beskrev tjänsten som en plattform för alla men har varken deklarerat sitt släppdatum eller priset.

https://youtu.be/HikAuH40fHc

Naturligtvis kommer Google att behöva mycket processorkraft för detta och kommer att förlita sig på sina globala serverfarmar för att säkerställa en problemfri spelupplevelse för spelare över hela världen. Enligt Googles uttalande stöder Stadia upp till 4K vid 60 fps vid lanseringen, men det kommer att kräva en bandbredd på 25 Mbps (nedladdningshastigheter) från användarna. Google kommer att arbeta med AMD för att driva Stadias GPU-behov med den nuvarande modellen som ger 10,7 teraflops kraft, vilket är mer än vad både Xbox One och PS4 erbjuder just nu. Varje enskild streamer har en anpassad 2,7 GHz x86-processor med 16 GB RAM till sitt förfogande. YouTube kommer att vara en stor del av Stadia eftersom Google bakar tjänsten för att strömma, markera, fånga och dela direkt till videoplattformen.

google-spelkontroll

Google gjorde också ett hårdvarumeddelande i form av en spelkontroll som man trodde tidigare. Det ser ut som de flesta typiska spelkontroller men skillnaden är att det fungerar via Wi-Fi för att ansluta direkt till Internet, till skillnad från de flesta andra styrenheter som ansluter till konsolen. Förutom de vanliga dubbla pinnarna, en D-pad och massor av ansikts- och axelknappar, kommer det också att finnas en dedikerad Google Assistant-knapp samt en skärmdumpsknapp. Återigen har Google inte avslöjat prissättningen eller tillgänglighetsuppgifterna för styrenheten än.