Google utökar Androids sÀkerhetsnyckel tvÄfaktorautentisering till iOS-enheter

Google utökar Androids sÀkerhetsnyckel tvÄfaktorautentisering till iOS-enheter

“PĂ„ grund av iOS-begrĂ€nsningar anvĂ€nds Google Smart Lock-appen istĂ€llet för att anvĂ€nda Chrome för att kommunicera tvĂ„faktorautentiseringen till Android-sĂ€kerhetsnyckeln”

Tillbaka i april lanserade Google möjligheten att anvÀnda Android-telefoner som kör 7.0 Nougat och högre som en fysisk sÀkerhetsnyckel för tvÄfaktorautentisering pÄ macOS, Windows 10 och Chrome OS. Nu utökar Mountain View-jÀtten ocksÄ funktionaliteten till iOS. Detta innebÀr att inloggningar som görs pÄ iOS-enheten kan verifieras med Androids sÀkerhetsnycklar. PÄ grund av iOS-begrÀnsningarna anvÀnds Google Smart Lock-appen istÀllet för att anvÀnda Chrome för att kommunicera tvÄfaktorautentiseringen till Android-sÀkerhetsnyckeln.

Dessutom mÄste Bluetooth vara aktiverat pÄ bÄda enheterna nÀr du försöker logga in. NÀr anvÀndare loggar in pÄ en iOS-enhet med sitt Google-konto kommer Smart Lock-appen att skicka en varning pÄ sin Android-telefon via Bluetooth. NÀr anvÀndaren har autentiserat tillÄter inloggningen att fortsÀtta, vilket gör den sÀker. Funktionen rullar ut idag frÄn och med idag och Àr tillgÀnglig för alla G Suite-utgÄvor.

Separat begrÀnsade Google nyligen appar som omfattar försÀljning av marijuana och dess relaterade produkter, hatprat och sexrelaterad underhÄllning i Google Play-butiken. Dessutom sa företaget att det krÀvs att appar som erbjuder mekanismer för att ta emot randomiserade virtuella föremÄl frÄn köp ska avslöja oddsen för att ta emot dessa artiklar före köpet, vilket sÀkerstÀller fullstÀndig transparens. Det förbjöd applikationer som frÀmjar försÀljning av förfalskade varor och mer.