Googles Adiantum kommer att ge filkryptering till low-end Android-enheter

Googles Adiantum kommer att ge filkryptering till low-end Android-enheter

“Nuvarande Android-baserade smarta enheter och lĂ„gtelefoner krypterar inte lokalt lagrad data effektivt”

Google har tillkÀnnagett ett nytt verktyg som heter Adiantum som fokuserar pÄ att föra lokal filkryptering till avancerade Android-telefoner, smarta TV-apparater, smartklockor och andra enheter. Adiantum har lanserats som en del av Safer Internet Day av Google, Àven om dagen har kommit och gÄtt.

Enheter med avancerad maskinvara stöder inte Advanced Encryption Standard eller AES. Adiantum har byggts för sÄdana enheter som anvÀnder processorer med en ARM Cortex-A7-kÀrna. De flesta Android-smartklockor och smarta TV-apparater anvÀnder denna chipset och har ingen lokal filkryptering. Processorn kan inte tillhandahÄlla kryptering utan att sakta ner operativsystemet. Detta skulle pÄverka anvÀndarupplevelsen och orsaka att appar laddas mycket lÄngsammare ocksÄ.

Kredit - GoogleKredit – Google

”För att lösa detta problem har vi utformat ett nytt krypteringslĂ€ge som heter Adiantum. Adiantum tillĂ„ter oss att anvĂ€nda ChaCha-strömkrypteringen i ett lĂ€ngdbevarande lĂ€ge genom att anpassa idĂ©er frĂ„n AES-baserade förslag för lĂ€ngdbevarande kryptering som HCTR och HCH. PĂ„ ARM Cortex-A7 Ă€r Adiantum-kryptering och dekryptering pĂ„ 4096-bytesektorer cirka 10,6 cykler per byte, cirka 5 gĂ„nger snabbare Ă€n AES-256-XTS, ” Sa Google.

Adiantum anvÀnder ocksÄ arbete som anvÀndes för att göra HTTPS till en standard pÄ alla enheter. Det hjÀlper alla nya IoT-smarta enheter att göra hÄrdvaran sÀkrare. IoT-enheter anvÀnder lÄg hÄrdvara för att spara pÄ kostnader och ger sÄledes inte nÄgon sÀkerhetsnivÄ. Google har lagt till en benchmarking-svit, testvektorer och referenskoder pÄ Github. Det uppmanar OEM-företag att börja anvÀnda Adiantum och tillhandahÄlla högre nivÄ av lokal filkryptering och kryptering av hela disken pÄ enheter som kör Android Pie.

Google sĂ€ger ocksĂ„ i ett blogginlĂ€gg att Adiantum kommer att integreras i Android Q, dess nĂ€sta mobila operativsystem. Det kommer att uppdatera Android Compatibility Definition Document sĂ„ att alla nya Android-enheter mĂ„ste krypteras med hjĂ€lp av en ’tillĂ„tna krypteringsalgoritmer’. Enligt Google borde detta göra nyare enheter sĂ€krare Ă€n tidigare och hjĂ€lpa anvĂ€ndare att gĂ„ online utan att oroa sig för att deras data blir stulna.