Googles app ‘FamiljelĂ€nk’ för att inkludera tonĂ„ringar!

Avatar for Amnah Fawad

Googles ‘FamiljelĂ€nk’ som tidigare hade möjlighet att inkludera barn under 13 Ă„r strĂ€cker sig Ă€ntligen till tonĂ„ringar.

Family Link Àr en förÀldrakontrollapp som erbjuds till Android och Chromebooks. Denna funktion lÄter förÀldrarna styra sitt barns smarta enheter. FörÀldrarna kan spÄra barnets plats, se deras skÀrmtid och kontrollera vilka appar som gÄr in. FörÀldrarna kan nu ocksÄ spÄra sina tonÄringar.

Vad som Àr annorlunda den hÀr gÄngen Àr dock det faktum att tonÄringarna kan vÀlja bort detta. Vad Àr dÄ poÀngen med att ha det i första hand, eller hur? Ja, Googles denna version för tonÄringar fungerar inte utan tonÄringens samtycke. Företaget, som förstÄr vikten av att förÀldrar kontrollerar sitt barn, anser ocksÄ att en tonÄrings val mÄste respekteras.

NÀr nÄgon vÀljer bort det skickas ett varningsmeddelande till förÀldrarna. Vidare tillÄter inte heller förÀldrarna att Àndra lösenord pÄ sin tonÄrs enhet.

Med en stÀndigt ökning av antalet barn som blir anslutna till smarta enheter Àr denna funktion inte mindre Àn en vÀlsignelse. Teknikföretag arbetar för den typ av teknik som kan hjÀlpa barn att komma över detta missbruk. Till exempel Àr TechDen en typ av lÄda som lÄter förÀldrarna begrÀnsa sitt barns tillgÄng till sin smarta enhet.

FamiljelÀnk-appen anvÀnds ofta över hela vÀrlden av förÀldrar för att hÄlla ett öga pÄ sitt barn. NÀr du har barn Àr det givet att du inte kan vara med dem hela tiden, sÀrskilt nÀr de spelar spel pÄ smarta enheter.

Forskare sÀger att barn i vÀxande Älder har denna ökade kÀnsla av att lÀra kÀnna olika saker. För att mata sin nyfikenhet kommer de att undersöka saker och du vet aldrig vad de kan fÄ tag pÄ. SÄ för att övervaka deras aktiviteter fungerar appen som en agent och skickar varningar pÄ ditt konto. PÄ detta sÀtt hÄlls du informerad om ditt barns aktivitet utan att göra dem obekvÀma genom att frÄga om det om och om igen.

För tonÄringar kanske saker inte fungerar pÄ samma sÀtt. DÀrför Àr det viktigt att bygga förtroende frÄn början. FörÀldrar som tÀnker anvÀnda rekommenderas att prata sina tonÄringar igenom det snarare Àn att skynda sig pÄ det direkt.

Sammantaget Àr vi glada att samtyckefunktionen ingÄr i appen. LÄt oss se hur denna nya satsning dÀr Google har tagit alla intressenter i beaktande visar sig vara.
HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar!