Googles egen RCS-meddelandetjänst lanseras senare denna månad i Storbritannien och Frankrike

Googles egen RCS-meddelandetjänst lanseras senare denna månad i Storbritannien och Frankrike

“Android-smarttelefonanv√§ndare kan v√§lja den nya meddelandetj√§nsten fr√•n Google ist√§llet f√∂r att v√§nta p√• operat√∂rerna”

RCS-textmeddelanden är framtiden för SMS och är inställd på att ersätta den gamla SMS-tjänsten. Nästan alla bärare runt om i världen har kommit överens om att bli av med SMS och börja rulla ut RCS-meddelandeprotokollet. Denna utrullning har dock varit omsorgsfullt långsam och har knappast nått massorna. Därför har Google tagit saken i egna händer för att starta lanseringen och tillhandahålla RCS-chatt till Android-användare.

Google kommer att lansera RCS-sms-tjänsten till Android-telefonanvändare i Storbritannien och Frankrike i slutet av denna månad. Nyheten kommer från en rapport publicerad av Gränsen, och anger att användarna kommer att kunna välja tjänsten. Ingen kommer att tvingas övergå till den nya generationens meddelandetjänst. RCS-protokollet kommer att finnas tillgängligt via den inbyggda Messages-appen på Android. Användarna får välja att byta till det nya systemet via appen.

google rcsMeddelandeappen på Android skickar ett meddelande till användaren som erbjuder en uppgradering till RCS. Meddelandena kommer att vidarebefordras via Googles servrar, men det lagras inte någon av uppgifterna. Texterna raderas så snart mottagaren tar emot den. Du kan dela bilder, videor, GIF och även ha läskvitton. Eftersom Google skickar meddelandena via sin egen server har operatören inget att säga till om. Det finns dock ingen end-to-end-kryptering, vilket innebär att en hackare kan få tillgång till dina meddelanden.

RCS är också ansluten till ditt telefonnummer snarare än ditt e-post-ID, så du kommer bara att kunna chatta med användare som har en mobiltelefon med ett aktivt nummer. Det är inte som Apples iMessage, där användare kan chatta med andra som inte har ett telefonnummer. Google har lovat att göra chatten säkrare. Från och med nu har företaget inte en tidslinje för när resten av världen kommer att få den här tjänsten. Det är fortfarande bättre än att vänta på att operatörer ska lansera tjänsten.