Googles Fuchsia OS har nu sin egen utvecklarwebbplats

Googles Fuchsia OS har nu sin egen utvecklarwebbplats

“Det mystiska Fuchsia OS tros spela en nyckelroll i framtiden för Google och Android”

Googles Fuchsia OS har varit in och ut ur nyheter ett tag. Nu har den en egen utvecklarwebbplats som gick igÄng igÄr och belyser nÄgra av teorierna kring den. Medan mycket av den delade informationen redan fanns tillgÀnglig i nÄgon eller annan form, Àr detta den första officiella bekrÀftelsen pÄ mÄnga av de aspekter som Fuchsia OS Àr baserad pÄ, inklusive dess kodbas.

Enligt information som delas pĂ„ webbplatsen Fuchsia.dev stĂ„r det i en tydlig förklaring att “Fuchsia Ă€r inte Linux”. Det fortsĂ€tter sedan med detaljerna Zircon, mikrokĂ€rnan med öppen kĂ€llkod som har designats frĂ„n grunden. Tidigare heter Magenta, Zircon Ă€r en helt ny mikrokĂ€rna, vilket i huvudsak betyder att Fuchsia inte delar nĂ„gon del sin skalkod med befintliga operativsystem som Android, iOS eller Windows. Det sĂ€gs ocksĂ„ vara modulĂ€rt till sin natur, vilket i lekmĂ€n betyder att operativsystemet Ă€r utformat för att passa ett brett utbud av enheter som kan köra det, inklusive inbĂ€ddade system, smartphones, IoT och mer.

Fuchsia OS-logotyp - presenterad

För att stödja detta Àr Fuchsia OS ocksÄ utformat som kapacitetsdrivet och i realtid, vilket innebÀr att de funktioner det kan stödja kan utökas för att möta enhetens formfaktor och alltid kan förbli anslutna till internet för att utföra specifika uppgifter. Dessa uppgifter kan innehÄlla konstanta bakgrundsuppdateringar för förbÀttrad sÀkerhet, sömlös synkronisering mellan andra enheter i samma nÀtverk och andra sÄdana anslutna funktioner. Med tanke pÄ att praktiskt taget alla enheter förvÀntas anslutas till internet i framtiden, antas Fuchsias realtidsram vara avgörande för hur den formar sig.

Utvecklarwebbplatsen innehÄller ocksÄ systemdokumentation för hur Fuchsia fungerar, utvecklarinstruktioner för att bygga tjÀnster pÄ den och exempel pÄ kodkörning för att testa tjÀnster pÄ Fuchsia OS. Detta ger utvecklare nÄgot mer Àn bara GitHub-kodförvaret att leka med, och visar en mer formell bekrÀftelse frÄn Google nÀr det gÀller utvecklingen av Fuchsia OS, för första gÄngen. Vid I / O 2019 uppgav Google att i motsats till vad mÄnga tror Àr Fuchsia inte betraktat som ett system som kommer att ersÀtta Android. Snarare kommer det att ha sitt eget anvÀndningsfall, dÀr det kan utöka vad du kan göra med kompatibla system som smartphones.

Med tanke pÄ de allmÀnna beskrivningarna av Fuchsia OS Àr det troligt att Google ser pÄ det som en plattform som kombinerar alla sina enheter under Googles ekosystem, inklusive tredjeparstillverkade prylar. Detta skulle göra det liknar Apples redan existerande ekosystem av enheter som redan fungerar sömlöst med varandra och Microsofts kommande Windows-projekt, som ocksÄ syftar till att bli kompatibla med nya produkter som bÀrbara datorer med dubbla skÀrmar och hopfÀllbara surfplattor.

Det ÄterstÄr att se vilken riktning Fuchsia tar hÀrifrÄn. Det Àr osannolikt att vi kommer att se front-end-tillÀmpning av Fuchsia i Är, men det borde vara intressanta nyheter för utvecklare som arbetar med Googles ekosystem för att bygga appar och tjÀnster. För en mer detaljerad lÀsning om allt vi vet om Fuchsia OS hittills, klicka hÀr.