Googles Gboard fÄr AI-driven offline-diktering pÄ Pixel-telefoner

Gboard för iOS stöder nu Google Translate

“Gboards AI-drivna offline-dikteringsuppdatering fungerar Ă€ven nĂ€r du inte Ă€r ansluten till internet och endast Ă€r tillgĂ€nglig för Pixel-telefoner för tillfĂ€llet”

Gboard, en av de mest populÀra tangentbordsprogrammen, har precis fÄtt en viktig uppdatering. Tangentbordet lÄter nu anvÀndare diktera e-post och text snabbare och mer tillförlitligt. Det Àr en end-to-end, helt neuralt, taligenkÀnning pÄ enheten som driver talinmatning i Gboard. Den nya uppdateringen verkar dock bara vara tillgÀnglig för Pixel-telefoner. Den senaste uppdateringen för Gboard kommer med det nya AI-drivna offline-dikteringssystemet, vilket innebÀr att anvÀndare kommer att kunna dra nytta av funktionen och kan anvÀnda den Àven nÀr de inte Àr anslutna till internet.

Den Àldre Gboard-dikteringsmetoden anvÀnder tre separata komponenter för att modellera ljudvÄgformer, matcha ljudet och sedan kombinera dem i den skriftliga utgÄngen. Den nya AI-dikteringen integrerar alla dessa i en enda ÄtgÀrd, vilket gör processen enklare och snabbare.

I en nyligen publicerad artikel publicerad av Google presenterade företaget en modell som Àr utbildad med RNN-transducer (RNN-T) -teknik som Àr tillrÀckligt kompakt för att ligga i telefonen. Detta betyder inte mer nÀtverkslatens eller spottiness och Àr alltid tillgÀnglig Àven nÀr den inte Àr ansluten till internet. Modellen fungerar pÄ karaktÀrsnivÄ, vilket betyder att nÀr du pratar kommer den att skriva ut orden karaktÀr för karaktÀr precis som den faktiska dikteringen.

Som nĂ€mnts ovan, Gboard’s AI-driven offline dikteringssystem Ă€r för nĂ€rvarande endast tillgĂ€ngligt pĂ„ Pixel-telefonerna pĂ„ amerikanskt engelska. Google sĂ€ger att dess offline-taligenkĂ€nningssystem kommer att bli allmĂ€nt tillgĂ€ngligt i framtiden, men har Ă€nnu inte nĂ€mnt nĂ„got specifikt datum.