Googles nyhetsflöde “Discover” kommer nu att finnas tillgĂ€ngligt i telefonens webblĂ€sare

Avatar for Amnah Fawad

Goda nyheter för mÀnniskor som lÀser morgontidning pÄ telefoner; Google ger nyhetsflöde till mobilwebblÀsarna.

Detta innebĂ€r att funktionen “UpptĂ€ck” som tidigare endast var tillgĂ€nglig i Googles mobilapp nu ocksĂ„ kommer att visas i webblĂ€saren. Företaget försöker ta fram en genomtĂ€nkt omstrukturering eftersom dess primĂ€ra fokus verkar vara strikt vad anvĂ€ndarna behöver för tillfĂ€llet.

SĂ„ vad handlar Google ‘Discover’ egentligen om?

För er som har Google-appen installerad pĂ„ sina telefoner Ă€r det inget nytt. Det Ă€r i princip Googles sĂ€tt att visa nyhetsflöde, precis som Twitters kategori “UpptĂ€ck”. AnvĂ€ndarna kan nu se vad som hĂ€nder runt om i vĂ€rlden genom att bara besöka deras webblĂ€sare pĂ„ telefonen.

Det kommer inte att vara fel att anta att Google kÀnner till vÄra preferenser, gillanden, senaste aktiviteter, vad vi normalt letar efter etc mer Àn nÄgon webbplats för sociala nÀtverk. Med hjÀlp av sin kunskapsskatt om varje person som anvÀnder den kommer Google att ha ett personligt nyhetsflöde för alla. Vad som kommer upp i vÄrt nyhetsflöde kan eller kanske inte dyker upp i din vÀns nyhetsflöde.

Vad som Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre Ă€r att den hĂ€r kategorin “UpptĂ€ck” (mer som en sida) kommer att vara mer Ă€n nyheter. Med det menar vi att tillsammans med att hĂ„lla dig uppdaterad om vilken höjd av röra jorden blir (kapitalismen förstör naturen och vad som helst) kommer den att fördjupa sig djupare för att grĂ€va ut uppdateringar om filmer och mode (om det Ă€r vad du Ă€r in), nya blogginlĂ€gg frĂ„n bloggarna du följer etc. Kort sagt kommer “Discover” att fungera som ditt eget personliga flöde.

AnvÀndare kommer ocksÄ att kunna anpassa det i viss utstrÀckning. Vilka nyheter vill du fortsÀtta se i framtiden och hur mycket av det du vill se dagligen; du bestÀmmer. Kunde inte bli bÀttre Àn det hÀr, nej?

Om du tror att du har fĂ„tt nog av berĂ€ttelserna först pĂ„ Snapchat, tĂ€nk Instagram, Facebook och WhatsApp vĂ€l igen. Google tar ocksĂ„ avsnittet “BerĂ€ttelser” till “UpptĂ€ck”. Men vĂ€nta, det kommer inte att bli nĂ„got liknande dina sociala plattformshistorier. IstĂ€llet kommer det att vara nyhetsinriktat. Det visar ocksĂ„ utvalda videor pĂ„ grundval av dina intressen. Du behöver inte titta pĂ„ en hel video för den relevanta delen av nyheterna, eftersom Google filtrerar bort den irrelevanta delen och visar fler videor av vad du kanske Ă€r intresserad av.

KĂ€lla: Google

Och till vÄr förvÄning fÄr Google Bilder Àntligen en uppdatering. Google Bilder kommer att utrustas med Google Lens nu. Med Google-objektivet kan anvÀndarna skymma detaljerna i en bild, till exempel vad bilden handlar om, var tas den ifrÄn osv. Det lÄter dig till och med beskÀra bilder direkt utan att behöva anvÀnda klippverktyget för det.

Google-objektivArtighet: Google

Dessutom arbetar företaget ocksĂ„ för att förbĂ€ttra de uttömmande jobbsökningar som ofta fĂ„r anvĂ€ndaren att rulla frĂ„n en sida till en annan och till en annan utan att gynna dem i första hand. Den nya funktionen “Pathways” handlar bara om att hitta rĂ€tt jobb. Den har en extra funktion som kallas ‘Aspirations’ som söker efter kurser och praktikplatser relaterade till ditt omrĂ„de för dig.

Först Chrome-uppdateringen och nu detta gÀng praktiska funktioner; Googles engagemang för Àr verkligen nÄgot.

PÄ en lÀttare ton, Happy 20th Google!