Googles patent avslöjar vikbar telefon med ‘Z-fold display’

Googles patent avslöjar vikbar telefon med 'Z-fold display'

”Googles vikbara smartphonepatent avslöjar en telefon som kan böjas pĂ„ tvĂ„ olika stĂ€llen, som en Z-fold-skĂ€rm”

Vikbara telefoner ökar. Det var Huawei och Samsung som stal showen vid MWC 2019-evenemanget med sina vikbara smartphones, döpt till Mate X respektive Galaxy Fold. Nu ser det ut som att Google snart kommer att gĂ„ med i vagnen. Den nya patentansökan, upptĂ€ckt av Patentligt mobil beskriver det som en metod för att konstruera en OLED-panel som kan böjas och anvĂ€ndas i en “modern datoranordning”.

Google vikbar

Patenten avslöjar en design som liknar den för Motorola Razr 2019, sĂ„ att den viks inifrĂ„n, som Galaxy Fold. Det visar en klyfta mellan de tvĂ„ halvorna, vilket Ă€r kravet med för nĂ€rvarande tillgĂ€nglig teknik. Bilderna visar ocksĂ„ en annan design av en hopfĂ€llningsenhet, som gör att enheten kan böjas pĂ„ tvĂ„ olika stĂ€llen som en “Z-vikskĂ€rm” utan att gĂ„ sönder. Det Ă€r inte klart varför Google skulle vilja bygga en telefon som viks pĂ„ tvĂ„ olika platser, eftersom överlevnaden för sĂ„dan teknik skulle vara en stor frĂ„ga.

Google vikbar

Med vikbara produkter som visar sig vara nÀsta stora sak vill Google inte att Pixel-mÀrket ska ligga kvar. Det har för avsikt att förbli relevant nÀr marknaden öppnar sig helt för innovationen i smartphone-utrymmet. Tillbaka i november 2018 lade Android till stöd för de hopfÀllbara telefonerna och företaget har ocksÄ arbetat nÀra Samsung för programvaran Galaxy Fold. Google producerar dock inte skÀrmar pÄ egen hand. IstÀllet Àr det beroende av outsourcing. SÄ för att en sÄdan hopfÀllbar telefon ska bli verklighet kan Google förmodligen licensiera den till en tredje part snarare Àn att producera den pÄ egen hand.

Google vikbar

Vikbara smartphones kommer precis in pÄ marknaden; de kan inte ens köpas Ànnu, sÄ det har inte verifierats hÄllbarheten hos vikmekanismen av nÄgon tredje part Àn. Samsungs Galaxy Fold Àr klassad för att överleva flera veck, medan Corning för nÀrvarande utvecklar en glasskÀrm som kan vikas, en som Àr mer hÄllbar Àn plast.