Googles patent visar en hopfÀllbar telefon som viks som en bok

Googles patent visar en hopfÀllbar telefon som viks som en bok

“Detta gör det möjligt för innehĂ„llet att fortsĂ€tta till nĂ€sta sida, precis som nĂ€r man lĂ€ser en traditionell bok”

Enligt en ny patentdesign verkar Google ha ett nytt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för den vikbara designen Ă€n vad vi hittills har sett. Mountain View-jĂ€tten hade ansökt om patent till WIPO (World Intellectual Property Office) för en “vikbar skĂ€rm med flera skĂ€rmar” mot slutet av 2018. Patentet publicerades den 27 juni och visar en hopfĂ€llbar smartphone med flera skĂ€rmar. som viks / utvecklas som en bok.

Google vikbar

Patentet visar en hopfĂ€llbar smartphone med flera rullningsbara AMOLED-skĂ€rmar som hĂ„lls samman av en bokliknande ryggrad. Komponenterna som batteri, processor, kamera och andra finns pĂ„ baksidan. Även om patentet bara visar fem sidor kan det vara vilket nummer som helst. BĂ„de framsidan och baksidan av displaypanelerna kan anvĂ€ndas för att visa innehĂ„ll. Detta gör det möjligt för innehĂ„llet att fortsĂ€tta till nĂ€sta sida, precis som nĂ€r man lĂ€ser en traditionell bok. Eftersom det Ă€r en unik unik design, bör grĂ€nssnittet finjusteras för att anpassa sig till flex, och detta bör ta ett tag.

Eftersom detta fortfarande Àr i patenteringsfasen Àr det inte klart om Google vill göra en sÄdan design verklighet eller det kommer bara att vara en annan unik idé som företaget tillagade. Med tanke pÄ att Google inte producerar skÀrmar pÄ egen hand, kommer det att behöva en partner. Googles Pixel 3 frÄn Foxconn, medan HTC och LG var ansvariga för tidigare generationer.

PÄ I / O 2019-utvecklarkonferensen bekrÀftade Google att det lÀnge har forskat pÄ vikningsskÀrmar och ocksÄ utvecklat en mÀngd vikbara skÀrmprototyper. För allt vi vet kan det ta lÄng tid för Googles vikbara design med flera sidor att slÄ i produktion, med tanke pÄ hur Samsung och Huawei vikbara smartphones Ànnu inte kommer i butiker Àven mÄnader efter tillkÀnnagivandet.