Googles privata app Screenwise Meter samlade in data frÄn iPhone-anvÀndare via Apples företagsprogram: rapport

Googles privata app Screenwise Meter samlade in data frÄn iPhone-anvÀndare via Apples företagsprogram: rapport

“En privat app som distribueras av Google samlade in data frĂ„n iPhone-anvĂ€ndare över 18 Ă„r”

Varmt pÄ hÀlarna efter den senaste integriteten pÄ Facebook har det upptÀckts att Àven Google samlade in data frÄn iPhone-anvÀndare via Apples företagsprogram. Medan Facebook har förbjudits av Apple att köra interna iOS-appar Àr Googles öde Ànnu inte kÀnt. SökjÀtten kom snabbt fram och inaktiverade den privata appen. Den anvÀnde den anstÀlldes enda testtjÀnst för att distribuera en datainsamlingsapp som heter Screenwise Meter.

Google har anvÀnt den hÀr appen sedan 2012 för att samla in data frÄn iPhone-anvÀndare över 18 Är. AnvÀndare över 13 Är var dock ocksÄ berÀttigade om de var en del av en familj som anvÀnde den hÀr privata appen. Företaget skulle vÀgleda den valda anvÀndaren att installera ett företagscertifikat pÄ sin iOS-enhet, vilket skulle göra det möjligt för dem att ladda ner appen. AnvÀndare skulle belönas i form av presentkort, som liknar hur Facebook skulle betala anvÀndare i utbyte mot att logga in sina data.

KĂ€lla - TechCrunchKĂ€lla – TechCrunch

Appen upptĂ€cktes av TechCrunch och det kontaktade Google angĂ„ende övertrĂ€delsen. Företaget svarade att det bryter mot Apples villkor, men uppgav att det var i förvĂ€g om datainsamling och att anvĂ€ndarna kunde vĂ€lja bort nĂ€r som helst. Appen har inaktiverats nu. Google lĂ€mnade följande uttalande till publikationen: ”IOS-appen Screenwise Meter borde inte ha drivits under Apples utvecklingsprogram för företag – detta var ett misstag och vi ber om ursĂ€kt. Vi har inaktiverat den hĂ€r appen pĂ„ iOS-enheter. Denna app Ă€r helt frivillig och har alltid varit. Vi har varit i förvĂ€g med anvĂ€ndarna om hur vi anvĂ€nder deras data i den hĂ€r appen, vi har ingen Ă„tkomst till krypterad data i appar och enheter och anvĂ€ndare kan vĂ€lja bort programmet nĂ€r som helst. ”

Det har inte kommit nÄgot svar frÄn Cupertino-jÀtten angÄende denna övertrÀdelse Ànnu. Google gjorde bra genom att snabbt inaktivera appen och erkÀnna att de samlade in data medan de bryter mot Apple-programmet. AnvÀndarna fick ocksÄ ett gÀstlÀge, vilket tillfÀlligt skulle hindra appen frÄn att samla in data. De flesta anvÀndare anslöt sig till detta program för belöningarna, men de har kanske inte varit helt medvetna om riskerna med att ett stort företag övervakar all din data. Du kan lÀsa hela rapporten pÄ kÀlllÀnken.

[Previous Story]AnvÀndardata pÄ Google+ kommer att raderas frÄn och med den 2 april

[Next Story]Sony PlayStation Plus molnlagring ökade till 100 GB