Googles säkerhetsnyckel Titan med förbättrat skydd slår ut på marknaden

Avatar for Amnah Fawad

Googles säkerhetsnyckel Titan är nu klar.

Du kan nu skicka hela satsen online. Satsen innehåller en USB-nyckel, en Bluetooth-nyckel och några anslutningar.

Komplett kit finns för $ 50. nyckeln var tidigare endast tillgänglig för Googles molnkunder. Företaget säger att nyckeln kommer att vara billig, tillgänglig och tillgänglig för massorna.

Låt oss se vad den här Titan-nyckeln har i beredskap för oss!

Hur skyddar det data och konton?

Titan-tangenten fungerar som en andra faktor som erbjuder ett avancerat skyddsprogram. Andra skyddssystem skickar en autentiseringskod till din telefon som kan f√•ngas upp. Nyckeln √§r precis som en USB som du alltid kan beh√•lla. √Ėverl√§gset s√§kerhetsnycklar √§r de s√§kraste alternativen f√∂r att skydda ditt konto mot alla typer av hack och integritetsintr√•ng. Hackaren beh√∂ver inte bara ditt konto och dess l√∂senord utan ocks√• denna fysiska s√§kerhetsnyckel f√∂r att bryta sig in p√• ditt konto / e-post. S√• j√§mf√∂rt med andra typer av system √§r det s√§kert att s√§ga att dessa s√§kerhetsnycklar √§r sv√•rare att f√•.

Google ville skapa sin egen Titan-nyckel för att utöka sina tjänster. Företaget har tidigare introducerat ett par säkerhetsnycklar under sitt Advanced Protection Program. Människor som använder dessa säkerhetsnycklar är mestadels journalister, myndigheter, aktivister eller andra offentliga personer med känslig information.

Det bästa som finns?

Ja, företaget hävdar att dess nya Titan-nyckel är den bästa som finns på marknaden. Enligt Google är nyckeln integrerad med en speciell programvara som skyddar den från manipulering.

Dessutom krypteras hårdvarukretsarna innan de når fabriken för bearbetning till nyckeln för att ytterligare förhindra alla typer av tillverkningsattacker. Nyckeln är kompatibel med nästan alla webbläsare som ofta används. Användarna kan säkert använda Facebook, Twitter, Dropbox, Stripe, Salesforce och mycket mer utan att behöva oroa sig för några överträdelser.

Ett konkurrerande företag, Yubikey, kritiserade nyligen Titan-tangentens Bluetooth-stöd. Eftersom nyckeln är Bluetooth-kompatibel kan en hackare i närheten stjäla din krypteringsnyckel genom den.

Google förnekade emellertid det och uppgav att sannolikheten för sådana hackar är försumbar.

Vad händer om du tappar det?

Med tanke på hur mycket tryck den säkerhetsnyckeln är under, måste du hålla den säker. Om du tappar det är du definitivt i trubbel. Därför är det ett säkrare alternativ att ha en reservnyckel. Google kan hjälpa dig att återställa ditt konto men återställningsprocessen tar dagar.

Detta innebär att säkerhetsnycklarna naturligtvis inte är riktade för vanligt bruk. Varför skulle du ta en sådan börda på dig själv om det inte finns något extremt känsligt som du vill skydda.

Google Titans säkerhetsnyckel ger dig ett extra skydd som alla konfidentiella uppgifter behöver. Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!