Googles senaste Chrome-tillÀgg hjÀlper till att skydda dina data och lösenord

Googles senaste Chrome-tillÀgg hjÀlper till att skydda dina data och lösenord

“SökjĂ€tten har slĂ€ppt tvĂ„ nya Chrome-tillĂ€gg som hĂ„ller anvĂ€ndarnas data och lösenord sĂ€kra”

Google har lanserat tvÄ nya Chrome-tillÀgg som en del av sin Safer Internet Day-firande. De nya tillÀggen Àr tillgÀngliga gratis och kan skydda dina lösenord och annan data. Den första tillÀgget heter Password Checkup och den andra kallas Cross Account Protection.

Chrome-webblÀsare

Det Àr vanligt för hackare att stjÀla lösenord och annan information online. DÀrför Àr det alltid en bra idé att fortsÀtta Àndra dina lösenord dÄ och dÄ eller anvÀnda ett kraftfullt lösenordsverktyg. Alternativt kan du ocksÄ installera de nya tillÀggen frÄn Google och hÄlla saker sÀkra. Google anvÀnde expertis frÄn kryptografiska experter frÄn Stanford University för att utforma det första verktyget.

Kurt Thomas, en forskare frĂ„n Google om sĂ€kerhet och anti-missbruk, uttalade i ett blogginlĂ€gg: ”Din integritet och sĂ€kerhet Ă€r av yttersta vikt. Med teknologier som lösenordskontroll och kontoskydd fortsĂ€tter vi att förbĂ€ttra sĂ€kerheten för vĂ„ra anvĂ€ndare över internet, inte bara pĂ„ Google – och vi kommer aldrig sluta förbĂ€ttra vĂ„rt försvar för att hĂ„lla dig sĂ€ker online. ”

lösenordskoll

Det nya lösenordskontrollverktyget Àr precis vad det lÄter. Flera anvÀndare slutar anvÀnda upprepade lösenord pÄ webbplatser frÄn tredje part. Detta verktyg kommer att skanna ditt lösenord och anvÀndarnamn och kontrollera det i en lista med över 4 miljarder Àventyrade referenser för att varna dig om du behöver Àndra lösenord.

Efter installationen av tillÀgget ser du en grön sköld i webblÀsarfÀltet. NÀr du loggar in pÄ en tredjepartswebbplats med Àventyrade referenser blir skÀrmen röd och ber dig Àndra ditt lösenord.

grÀnsöverskridande skydd

Det andra verktyget heter Cross Account Protection och det varnar anvÀndarna om hackaren lyckades komma in pÄ ditt konto. NÀr hackaren har lyckats bryta mot ditt Google-konto kommer verktyget att varna andra webbplatser eller tjÀnster dÀr du anvÀnder Google-kontot för att logga in. Google ber för nÀrvarande plattformar att anvÀnda det hÀr verktyget eftersom de mÄste implementera det pÄ egen hand. Det har samarbetat med Internet Engineering Task Force och OpenID Foundation för att göra detta möjligt.