Googles VD Sundar Pichai skrÀp pratar om att minska nedskÀrningen pÄ 30 procent i Play Store

Googles VD Sundar Pichai skrÀp pratar om att minska nedskÀrningen pÄ 30 procent i Play Store

“Google och Apple debiterar apputvecklare 30 procent för alla transaktioner som tar sina respektive appbutiker”

BĂ„de Google och Apple tar en viss provision för alla transaktioner som sker pĂ„ deras respektive appdistributionskanaler – Play Store respektive App Store. För nĂ€rvarande Ă€r markören satt till 30 procent och enligt Googles VD Sundar Pichai har företaget inga planer pĂ„ att minska den nĂ€r som helst. Ämnet togs upp under företagets intjĂ€ningssamtal dĂ€r Pichai frĂ„gades om de pĂ„gĂ„ende diskussionerna som tyder pĂ„ att den del av pengarna som gĂ„r till Google och hur utvecklare som söker “alternativa appdistributionskanaler” kan pĂ„verka Googles intĂ€ktsflöde frĂ„n Play Store.

Google Sundar Pichai

I sitt svar bekrÀftade Googles VD att det inte finns nÄgra planer pÄ att minska nedskÀrningen pÄ 30 procent och att han tycker att det Àr rÀttvist för de tjÀnster som hans företag tillhandahÄller. Hur som helst eftersom bördan av detta bÀrs av apputvecklare, har vissa skapare sagt att de vÀljer alternativa appdistributionskanaler för att marknadsföra sina produkter. Det största exemplet pÄ detta Àr Fortnite-utvecklaren Epic Games, som bestÀmde sig för att ta bort sitt populÀra spel frÄn Play Store och planerar att erbjuda det för nedladdning ocksÄ pÄ sin webbplats. Enligt experter förlorade Google nÀstan 50 miljoner dollar frÄn Fortnite-övergÄngar enbart under 2018.

Detta bevisar att Àven tekniskt giganterna (Google och Apple) kan tvingas tÀnka om sin strategi som inte bara Epic Games utan Àven andra framstÄende utvecklare som Netflix har ocksÄ vÀgrat att följa skattesystemet. Netflix-anvÀndare kan inte lÀngre betala för sin prenumeration via iTunes, utan mÄste gÄ till företagets webbplats.

[Previous Story]Unicode v12.0 ger 59 nya emojis i mitten av 2019

[Next Story]Samsung Galaxy S10e lÀckte i all sin glans; dubbla bakre kameror och hÄlskÀrm i slÀp