Googles Waymo erbjuder Phoenix-invånare en chans att prova självkörande bil

Bedrägerier, smarta påsar och festmånader

Alla föräldrar kommer att berätta att det att vara en människobil kan vara utmattande, stressande och ger lite tid för ärenden. För att hjälpa till med dagliga arbetsuppgifter kommer Phoenix-familjer snart att kunna få lite hjälp från Waymo, det tidigare Googles självkörande bilprojektet, och låt bilen köra medan mamma eller pappa luta sig tillbaka och komma ikapp med barnen.

Idag tillkännagav Waymo ett tidigt ryttarprogram och den första offentliga prövningen av sina självkörande bilar. Invånare i storstadsregionen Phoenix kan ansöka om att använda Waymos flotta med självkörande fordon för att göra allt de skulle göra dagligen. Waymo kommer att lägga till 500 självkörande Chrysler Pacifica-skåpbilar i flottan med totalt 600 på vägen. Men oroa dig inte, i början av programmet kommer Waymo att ha en testförare vid ratten.

Företagets mål är att få feedback från förare, till exempel förareupplevelse, hur de skulle använda en självkörande bil och lära sig att forma framtiden för hur våra fordon kommer att fungera. I den senaste rapporten The State of Autonomous Vehicles, av Brian Solis, Principal Analyst på höjdmätaren, det finns över 22 biltillverkare och 34 hårdvaru- / programvaruföretag som hjälper till att utveckla självkörande bilar.

“2017 kommer att driva oss √§nnu n√§rmare science fiction”, sa Solis. ‚ÄĚOch med varje ny start, partnerskap, f√∂rv√§rv och tekniskt genombrott bevittnar vi en transportren√§ssans som kommer att p√•verka alla branscher. S√• sp√§nn fast s√§kerhetsb√§ltet och g√∂r dig redo; det kommer att bli en sp√§nnande √•ktur. ‚ÄĚ

Hittills har Waymo hittills samlat in nästan 3 miljoner miles av autonom körning, över 1 miljard miles simulerad körning bara 2016, de har utvecklat fyra generationer av självkörande fordon och testkört i fyra städer.

För invånare i storstadsregionen i Phoenix vill Waymo lära av människor med olika transportbehov och de kan ansöka om det tidiga ryttarprogrammet här. Tidigare i år cyklade vårt team i en Waymo och här är vad vi tyckte om det.

Här är en närmare titt på Waymo Car under deras testkörning i Phoenix med guvernören i Arizona och intervju med Jennifer Haroon, Waymos affärschef, om tekniken under huven.