Gör dig redo att ringa samtal med Amazons Alexa

NÀstan 130 000 personer bad Alexa att förklara vad 'Fortnite' Àr 2018

Amazons enormt populÀra virtuella Alexa-assistent finns redan överallt, och med tanke pÄ hennes likheter med Apples Siri och Google Assistant var det bara en tidsfrÄga innan hon slutade ansluta vÄra telefonsamtal ocksÄ. En ny rapport frÄn Koda om föreslÄr att det Àr exakt vad som Àr pÄ gÄng pÄ Amazon HQ, och att företaget förbereder sig för att debutera minst en samtalskompatibel Alexa-aktiverad enhet i slutet av 2017.

Rapporten, som citerar namngivna kÀllor som Àr bekanta med Amazons planer, hÀvdar att den nya Alexa-enheten kommer att tillÄta anvÀndare att ringa telefonsamtal bara genom att frÄga, men kan ocksÄ tjÀna dubbla funktioner som ett fjÀrrsamtalssystem. Intercom-funktionen skulle i huvudsak ansluta tvÄ Alexa-anvÀndare var de Àn befann sig, ungefÀr som en strömlinjeformad högtalartelefon.

Det Àr ett intressant koncept, men rapporten saknar svar pÄ ett antal viktiga frÄgor om hur samtalsfunktionerna skulle fungera, inklusive huruvida anvÀndarna kommer att ha specifika handtag, eller om Alexa fÄr förmÄgan att synkronisera med ett trÄdlöst nummer och mobil kontaktlista för att göra processen sÄ smÀrtfri som möjligt. Amazon har enligt uppgift minst en samtalskompatibel enhet i beta-testfasen.

Det Àr vÀrt att notera att, tack vare Motorola under förra mÄnadens tillkÀnnagivande under MWC, vet vi redan att Alexa Àr pÄ vÀg mot smartphones. Den digitala assistenten kommer till Motorolas Moto Z som ett snap-on-tillbehör, men kommer att integreras fullt ut med framtida smartphones frÄn företaget som kommer senare i Är.