Göra video till en del av din innehÄllsstrategi: 10 tips och tricks

Göra video till en del av din innehÄllsstrategi: 10 tips och tricks

Marknadsföring, som mest grundlĂ€ggande, Ă€r att ansluta till mĂ€nniskor – och video Ă€r en stor del av mĂ„nga framgĂ„ngsrika kampanjer. Dessutom förutspĂ„r Cisco Ă„r 80 att 80 procent av all internet-trafik kommer att vara video.

HÀr kommer jag att dela med dig vad jag har lÀrt mig som grundare av ett fullservice-videoproduktionsföretag för att hjÀlpa dig komma igÄng med din nya videoinnehÄllsstrategi.

LÀr dig sjÀlv

Det första steget Àr att utbilda dig sjÀlv om videoproduktion. Innan du börjar tÀnka strategi bör du förstÄ videoproduktionsprocessen. Det bÀsta sÀttet att lÀra sig Àr att titta pÄ videor! Titta pÄ konkurrentens videoinnehÄll och se vilken typ av video som fÄr din uppmÀrksamhet. Marknadsavdelningar förstÄr kanske vÀrdet pÄ videoinnehÄll, men de vet troligen inte var de ska börja. Att utbilda dig sjÀlv ger en tydligare bild av videon som du vill producera inom din budget.

KĂ€nn din budget

Den frĂ€msta frĂ„gan som stĂ€lldes vid True Film Production Ă€r “Hur mycket kostar en video?” Vi följer upp med ”Hur mycket kostar ett hus?” Svaret beror pĂ„ flera faktorer som plats, antal rum, bad, etc. Samma principer gĂ€ller för video: lĂ€ngden pĂ„ videon, skjutplatser och besĂ€ttningens storlek. Att förstĂ„ vilken produkt du förvĂ€ntar dig att fĂ„ och hur mycket du vill spendera kommer att göra samarbetet med ditt utvalda produktionsföretag mycket smidigare.

StÀll in dina mÄl

TyvÀrr baserar mÄnga marknadsförare och företag framgÄng pÄ videoens viralitet, vilket har en liten chans att hÀnda. Att bli viral tar mycket tur. Dina mÄl bör vara mer fokuserade, som att nÄ din mÄlgrupp eller berÀtta din historia unikt för att sticka ut frÄn konkurrensen. Att prata fakta, berÀtta en övertygande historia eller engagera din publik hjÀlper dig att hitta den bÀsta strategin för att nÄ dina mÄl.

Identifiera din mÄlgrupp

Att skapa en video för att ÄteranvÀnda den för olika mÄlgrupper Àr ett ineffektivt sÀtt att anvÀnda ditt innehÄll. Vi rekommenderar starkt att du skapar flera korta videor som riktar sig till specifika personer och specifika kanaler. Att skapa innehÄll för att behaga alla Àr slöseri med pengar. Genom att sÀtta ihop en plan och schema kommer du att skapa dig framgÄng. HÄll saker korta och söta för specifika mÀnniskor. FörstÄ var videon kommer att publiceras och hur tittarna konsumerar innehÄll.

RÀkna ut rÀtt meddelande

Nu nÀr du förstÄr vem du försöker rikta dig till och var Àr det dags att fokusera pÄ ditt budskap. Ibland har företag en idé eller referens som kanske inte passar den ton de ska skicka ut. Till exempel Àr en fem minuters företagsvideo kanske inte det bÀsta valet nÀr en 3D-animationsvideo skulle vara bÀttre lÀmpad.

Referensvideor Àr inte alls en dÄlig sak, men det Àr viktigt att hÄlla ditt varumÀrkesmeddelande och leverans i Ätanke. Att vara innovativ genom att skapa nytt och originalt innehÄll hjÀlper dig att sticka ut i allt buller.

Hitta rÀtt möjligheter

Nu nÀr du Àr redo att bygga din strategi Àr nÄgra frÄgor du bör stÀlla dig sjÀlv: Hur kommer video att fungera med min nuvarande innehÄllsstrategi? Hur kan jag implementera pÄ sociala medier? Vilka sidor pÄ din webbplats fÄr hög volymtrafik? Och konverterar dessa sidor leads?

LÄt oss prata om nÄgra specifika videotyper som har fungerat för vÄra kunder:

VarumĂ€rkesvideor (det hĂ€r Ă€r din flaggskeppsvideo, den som varje varumĂ€rke behöver för sin innehĂ„llsstrategi – den berĂ€ttar om vem du Ă€r eller vad du gör. LĂ€gg den pĂ„ hemsidan sĂ„ att den kommer att ses direkt.) Videorecensioner Videobloggar Produktvideor (AnvĂ€nd dessa för att marknadsföra din nya produkt medan du informerar publiken om hur den fungerar.) Förklaringsvideor Sociala medievideor, 15-30 sekunder varje TV-reklam.

Hyra rÀtt företag

Vanligtvis letar marknadsförare efter det billigaste företaget att producera sitt innehÄll. Du bör vara mer intresserad av att hitta rÀtt företag för att visa upp ditt varumÀrke ordentligt. Forskningsföretag för att hitta en som förstÄr din marknad och kan skapa robust innehÄll för din videoinnehÄllsstrategi. Kom ihÄg att i slutet av dagen vill du bygga en relation och partnerskap för att göra din videoinnehÄllsstrategi framgÄngsrik.

Marknadsför ditt videoinnehÄll

Att skapa fantastiskt innehÄll Àr bara en del av ekvationen. Den andra delen Àr att kunna anvÀnda rÀtt plattformar för att fÄ ut det i vÀrlden. LÀgg din video pÄ din webbplats för att öka dina SEO-anstrÀngningar och minska studsfrekvensen. Om ditt innehÄll kan ge vÀrde, lÀgg upp det till publikationer och pÄverkare sÄ att de kan dela det. LÀgg upp om din nya video pÄ din blogg och skicka ut ett mejl för att nÄ bÄde nya och gamla kontakter. Om ditt innehÄll Àr relevant och spÀnnande, lÄt ditt sÀljteam skicka det till potentiella kunder. Ringa till handling i din e-postsignatur för att hjÀlpa potentiella kunder att förstÄ vad ditt företag gör.

MÀt framgÄng

Det enklaste sÀttet att mÀta framgÄngen Àr i antal. MÄlet Àr att öka antalet visningar, följare, delningar, sidvisningar och webbplatstrafik. Lita pÄ det hÄrda arbete som du har lagt ner och marknadsför det för att se positiva resultat pÄ lÄng sikt.

Uppföljning

Det Àr upp till dig att bygga vidare pÄ din framgÄng genom att fortsÀtta forska, anpassa dig till trender och skapa nya idéer som gör att ditt varumÀrke sticker ut. Liksom vilken innehÄllsstrategi som helst, om du fokuserar pÄ att stÀndigt lÀgga ut bra, innovativt, pedagogiskt innehÄll (och se till att du interagerar med alla som diskuterar det) kommer du att se resultat pÄ nolltid.

LÀs mer om videoinnehÄll hÀr pÄ Tech.Co