Granskning: Jag gillar Googles nya Home Hub sÄ mycket mer Àn jag trodde jag skulle göra

Granskning: Jag gillar Googles nya Home Hub sÄ mycket mer Àn jag trodde jag skulle göra

NĂ€r Amazon först presenterade Echo Show 2017, Ă€r jag inte sĂ€ker pĂ„ hur jag skulle kunna ha varit mindre intresserad som konsument. Jag Ă€r inte personligen en tung anvĂ€ndare av röstassistenter, men jag ser verkligen lockelsen. ÄndĂ„ behövde vĂ€rlden verkligen en smart högtalare med en skĂ€rm som slogs pĂ„ nĂ€r vi redan hade Echo-högtalare spridda över hela huset tillsammans med smartphones och surfplattor? Jag avfĂ€rdade det omedelbart och det verkar som de flesta andra konsumenter gjorde ocksĂ„, med tanke pĂ„ hur snabbt Amazon började erbjuda enorma rabatter pĂ„ enheten. Trots till synes lĂ„ngsam försĂ€ljning mĂ„ste dock nĂ„got marknadsundersökningsföretag nĂ„gonstans ha sĂ„lt en lockande rapport eftersom Google snart meddelade att de samarbetade med hĂ„rdvaruföretag för att skapa smarta skĂ€rmar, Amazon slĂ€ppte slutligen en andra generationens version av Echo Show, och sedan förra veckan presenterade Google sin egen enhet som heter Google Home Hub.

Jag sÄldes fortfarande inte. Jag har en skÀrm i fickan hela tiden tack vare min smartphone. Jag har en annan skÀrm i min handled hela tiden tack vare Apple Watch. BÄda dessa enheter ger mig direkt tillgÄng till en röstassistent. Jag har ocksÄ surfplattor, datorer och tv-apparater över hela mitt hus, sÄ varför skulle jag vilja ha Ànnu en gadget med en skÀrm? Sedan skickade Google mig ett Home Hub för att granska. Jag har tillbringat en massa tid med det och Àven om det verkligen inte Àr en nödvÀndighet av nÄgon fantasi, blev jag faktiskt chockad över hur mycket jag tyckte om att anvÀnda den.

Jag Àlskar min Apple Watch. Jag brukade vara en enorm traditionell klockflÀkt och till och med samlade mekaniska klockor i flera Är, men nu kan jag inte ens tÀnka mig att gÄ en timme utan Apple Watch pÄ min handled. Det Àr otroligt hur kapabel en sÄdan liten enhet kan vara idag. Det Àr ocksÄ otroligt hur knuten till min Apple Watch jag Àr nÀr jag egentligen bara anvÀnder den för en sak: För att undvika att behöva bry mig om min smartphone.

Det finns tusentals och tredjepartsappar tillgÀngliga för Apple Watch som erbjuder alla möjliga smidiga funktioner. Jag anvÀnder ingen av dem. Jag kontrollerar tiden, jag fÄr ingen beröringsinformation frÄn mina komplikationer och interagerar med aviseringar. Det Àr allt. Det verkar som om det inte borde vara sÄ stort, men att ha dessa funktioner tillgÀngliga utan att behöva dra ut min iPhone Àr enormt. FrÄn att radera oönskade e-postmeddelanden till att svara pÄ textmeddelanden Àr livet sÄ mycket enklare tack vare Apple Watch Àn vad det var nÀr jag stÀndigt var tvungen att dra ut min iPhone för att göra alla dessa saker.

Det Àr vÀrdet för Google Home Hub. Det Àr inte en enhet som du mÄste ha och den kommer definitivt inte att ersÀtta andra enheter du kan anvÀnda. Men i vissa fall kommer det att göra ditt liv enklare och du hittar en mycket bÀttre anvÀndarupplevelse pÄ Home Hub Àn pÄ en surfplatta eller din smartphone.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

Googles Home Hub visar tid, vĂ€der och kommande kalenderhĂ€ndelser pĂ„ startskĂ€rmen. Att svepa Ă„t vĂ€nster lĂ„ter dig blĂ€ddra igenom nĂ„gra kort med saker som Google Assistant tror att du kanske gillar, till exempel topphistorier och rekommenderade YouTube-videor. SĂ€g “hej Google, god morgon” och det ger dig en översikt över hela dagen. Det kan ocksĂ„ styra alla dina Assistant-aktiverade smarta hemenheter och visa live-kameraflöden frĂ„n din Nest Hello-videodörrklocka nĂ€r nĂ„gon kommer till din dörr. Det kan Ă€ven hitta restauranger för dig och bestĂ€lla mat.

Jag tillagade middag hÀrom kvÀllen och bad Google Home Hub att visa mig en video om hur jag lagar den perfekta biffen. Gordon Ramsay gjorde inte besviken. Jag frÄgade hur jag skulle komma till snabbköpet eftersom jag hade slut pÄ fÀrsk vitlök, och det visade mig vÀgbeskrivningen omedelbart och erbjöd mig att skicka dem till min telefon. Medan jag lagade mat bad jag den att spela lite musik frÄn Pandora, och talaren Àr förvÄnansvÀrt hög och tydlig. NÀr jag var klar med att stÀda upp och slÀckte lamporna i mitt kök dimmade Home Hub omedelbart skÀrmen tack vare den omgivande ljussensorn. Sensorn observerar ocksÄ ljuston och visar foton som matchar fÀrgerna i rummet nÀr det Àr i fotoramlÀge.

BildkÀlla: Zach Epstein, BGR

Google Home Hub har en smart design och 7-tumsskÀrmen Àr stor. Det Àr ocksÄ snyggt och tydligt, vilket Àr perfekt för köket dÀr det ofta kan vara blÀndning. En vippa pÄ baksidan gör det enkelt att höja och sÀnka volymen, och en skjutreglage lÄter dig inaktivera mikrofonerna om du tycker att det Àr lite lÀskigt att lÄta Google Assistant lyssna pÄ dig hela tiden.

Det fanns definitivt ocksÄ nÄgra mjukvaruhicka medan jag testade Home Hub, men de var undantaget frÄn regeln och att anvÀnda Home Hub Àr i allmÀnhet snabb och smidig. En gÄng fastnade en popup pÄ botten av min skÀrm och den stannade dÀr tills jag slog pÄ. Efter att ha tittat pÄ en video pÄ YouTube och svept tillbaka till startskÀrmen spelades nÀsta video automatiskt upp en tid senare utan nÄgon uppenbar anledning. Jag förvÀntar mig att dessa och andra mindre problem som jag stött pÄ kommer att rensas upp ganska snabbt i programuppdateringar.

Den nya Google Home Hub kostar $ 149 och Àr tillgÀnglig idag i Googles onlinebutik.