GrundlÀggande om vÀlstÄndskapande för bÀttre resultat

Avatar for Muhammad Omer Ali

Förmögenhetsskapande Àr ett Àmne som mÀnniskor i de underutvecklade lÀnderna borde fokusera pÄ. Numera skulle mÀnniskor gÄ utöver deras förmÄga att fylla sina bankkonton med gröna rÀkningar.

Det finns inget sĂ„dant som “tillrĂ€ckligt med pengar” i dessa dagar; du vill alltid ha mer. Men vet vi de mest effektiva sĂ€tten att göra det?

Skapande av vÀlstÄnd Àr inte bara processen för att multiplicera pengar utan det spelar ocksÄ en viktig roll för att grÀva ut ungdoms dolda intressen. Detta i sin tur Àr till hjÀlp för att eliminera fattigdom och ge mÀnniskor möjlighet att öka produktiviteten i samhÀllet.

Hur fungerar processen med att skapa vÀlstÄnd?

Förmögenhetsskapande hjĂ€lper oss att göra investeringar som i sin tur skapar fler jobbmöjligheter och fler jobbmöjligheter banar i slutĂ€ndan vĂ€gen för ett mer stabilt samhĂ€lle. De flesta studenter frĂ„n underutvecklade lĂ€nder introduceras inte ens till detta koncept i sina tidiga inlĂ€rningsfaser. Om detta koncept ges tillrĂ€cklig uppmĂ€rksamhet bland eleverna kan det bli drivkraften för motivation att arbeta hĂ„rdare och uppnĂ„ sitt önskade mĂ„l pĂ„ sĂ„ produktiva sĂ€tt som möjligt. Produktivitet Ă€r den bĂ€sta kĂ€llan till vĂ€lstĂ„ndskapande. Om vi ​​till exempel lĂ€r vĂ„ra barn att tĂ€nka utanför lĂ„dan frĂ„n början, kommer det inte att göra dem tillrĂ€ckligt kapabla att höja sig över oddsen och uppnĂ„ vad de Ă€n tittar pĂ„?

SÄ, timmen behöver för missgynnade lÀnder runt om i vÀrlden Àr att Àndra infrastrukturen i deras utbildningssystem. En komplett kurs om produktivitet i sig behöver undervisas. I den hÀr kursen ska studenterna ges full frihet att fÄ sina kreativa juicer att flyta och komma med produktiva idéer.

För detta kan SWOT-analys fungera som precis rÀtt tillvÀgagÄngssÀtt för att bestÀmma kryphÄlen pÄ marknaden.

SWOT kan beskrivas som nedan:

S = Marknadens styrkor
W = Svaghet pÄ marknaden
O = Möjligheter som finns pÄ marknaden
T = Hot som finns pÄ marknaden

Med hjĂ€lp av det tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt som beskrivs ovan kan man undersöka svĂ„righeterna att upprĂ€tthĂ„lla sig framgĂ„ngsrikt pĂ„ marknaden. Det krĂ€ver mycket beslutsamhet och som det gamla ordsprĂ„ket sĂ€ger Ă€r “beslutsamhet nyckeln till framgĂ„ng”.

Hur uppnÄr jag vÀlstÄndskapande?

I processen att uppnÄ vÀlstÄndskapande mÄste vi bli av med de tvÄ ytterligheterna, det vill sÀga antingen framgÄng eller misslyckande. Det mesta av vÀrldens rikedomskap har förlorats nÄgonstans mellan detta svartvita.

Begreppet vÀlstÄndskapande

Vi mÄste komma över detta dilemma att se saker i svartvitt medan vi ignorerar vad som ligger mellan de tvÄ. Ingen föds smart. Vissa kÀmpar hela sitt liv medan för vissa kan kampfasen vara kortvarig. MÄnga av vÀrldens genier fortsatte att upprepa sina misstag tills de slutligen uppnÄdde sitt mÄl.

NÄgra av skapelserna frÄn dessa genier nÀmns nedan:

Penicillin Wheaties The Color Mauve Plast Corn Flakes

NÀr ska man starta processen med vÀlstÄndskapande?

MÄnga mÀnniskor i den hÀr vÀrlden Àr tillrÀckligt konkurrenskraftiga för att skapa rikedom men de slutar slösa bort sin tid pÄ att vÀnta pÄ rÀtt tid.

Det hÀr Àr inte rÀtt vÀg att gÄ Ät. Du mÄste ta det första steget och sÀtta ditt hjÀrta till nÄgot.

Rikedomskapande som en kÀlla till medvetenhet

NÀr mÀnniskor Àr medvetna om vÀrdet av pengar och tidshantering kommer de att göra det bÀsta av varje ögonblick. Millennials spenderar idag mycket av sin tid och pengar pÄ klÀder, bilar, telefoner, prylar etc. Om de fÄr medvetenheten om Àmnet skapande av vÀlstÄnd kommer de att minimera sina hÀnsynslösa utgifter. Om de fÄr rÀtt vÀgledning om hur man anvÀnder sina resurser pÄ ett produktivt sÀtt kommer det inte bara att gynna dem individuellt utan samhÀllet pÄ lÀngre sikt. Det kommer att ÄterstÀlla sjÀlvförtroendet bland individerna som senare kan visa sig vara inflytelserika ledare i framtiden.

Förmögenhetsskapande

Om du lyckas uppnÄ dina mÄl kommer det bara att motivera dig att vara Ànnu mer dedikerad till ditt mÄl. Detta kommer i slutÀndan att leda till utvecklingen av en grupp av mycket intellektuella och produktiva individer. Detta kommer i sin tur att se till att fattigdomen utrotas gradvis.

Detta kan möjliggöras med hjÀlp av tekniska revolutioner inom IT-sektorn, nÀringslivet, jordbrukssektorn, hÀlso- och utbildningssektorn.

Till en framgÄngsrik framtid!