Hackare kan nu tyst ta kontroll över dina röstassistenter

Hackare kan nu tyst ta kontroll över dina röstassistenter

CybersÀkerhet har varit en pressande frÄga för stora företag och smÄ nystartade företag de senaste Ären. FrÄn globala ransomware-attacker till företagsdataintrÄng har hackare blivit alltför skickliga pÄ att fÄ kontroll över stora bitar av information frÄn banker, e-handelsföretag, strömmande webbplatser och alla dÀremellan. Och medan stora företag Àr i riskzonen mÄste individer komma ihÄg att personlig cybersÀkerhet Àr lika viktig, sÀrskilt nÀr man övervÀger denna nya strategi för hacking av röstassistenter.

Enligt ett forskargrupp frÄn Zhejiang University kan röstassistenter hackas med hjÀlp av ultraljudskommandon som inte Àr hörbara för det mÀnskliga örat. Tekniken, kallad DolphinAttack, kan infiltrera varje iPhone och Macbook som kör Siri, vilken Galaxy-telefon som helst, vilken dator som helst som kör Windows 10 och till och med Amazons Alexa-assistent.

Med röstassistenter som har blivit allas favoritteknologiska överseende de senaste Ären kan denna sÀkerhetsproblem vara ett allvarligt problem. Med kontroll över din TV, din musik och till och med dina lampor Àr röstassistenter uppmÀrksamma pÄ ett brett utbud av enheter, vilket ger hackare frihet över din smartphone och din bÀrbara dator, tillsammans med hela ditt smarta hemuppsÀttning. Och det Àr bara början.

“Forskarna aktiverade inte bara grundlĂ€ggande kommandon som” Hej Siri “eller” Okej Google “. De kan ocksĂ„ be en iPhone att ringa 1234567890 eller berĂ€tta en iPad för FaceTime om numret. De kan tvinga en Macbook eller en Nexus 7 att öppna en skadlig webbplats. De kunde bestĂ€lla ett Amazon Echo för att “öppna bakdörren.” Även en Audi Q3 skulle kunna fĂ„ sitt navigationssystem omdirigerat till en ny plats, ”skrev författare till en rapport om Ă€mnet.

Det hÀr Àr den typ av hackning som filmer och videospel har drömt om i Ärtionden, och det Àr avgörande oroande. Kontrollen som tilldelas hackare med den hÀr typen av resurser och fÀrdigheter Àr mycket större Àn vad nÄgon skulle vara villig att klara av. SÄ vad Àr lektionen? Börja bry dig om cybersÀkerhet innan nÄgon hackare sÀtter din sjÀlvkörande bil i en sjö bara för skojs skull.

LÀs mer om cybersÀkerhet pÄ TechCo