HÀr Àr allt Apple meddelade pÄ WWDC 2019

HÀr Àr allt Apple meddelade pÄ WWDC 2019

“FrĂ„n iOS 13: s mörka lĂ€ge till dyraste Mac nĂ„gonsin, hĂ€r Ă€r en nedgĂ„ng av WWDC 2019”

Apples utvecklarorienterade WWDC har precis avslutat och medan det fanns nÄgra vanliga misstÀnkta fanns det ocksÄ en hel del överraskningsmeddelanden. Naturligtvis fick vi se uppgraderingar av alla operativsystem frÄn Cupertino-jÀtten, men tekniken svarade ocksÄ pÄ utvecklarnas kollektiva böner genom att meddela Mac Pro efter nÀstan sex Är. Om du missade alla ÄtgÀrder och vill ha en nedgÄng av allt som Apple meddelade, lÀs vidare.

IOS 13 mörkt lÀge

Efter mycket hype och lĂ€ckor tillkĂ€nnagav Apple Ă€ntligen den senaste iOS 13 igĂ„r kvĂ€ll. Den senaste iterationen ger Ă€ntligen det systemomfattande ursprungliga mörka lĂ€get. Andra nya funktioner inkluderar röststyrning, ett svepande tangentbord, en moderniserad PĂ„minnelser-app, förbĂ€ttrad Apple Maps, Ljuddelning mellan tvĂ„ uppsĂ€ttningar AirPods, nya “Logga in med Apple”Och Siri-förbĂ€ttringar. Uppdateringen börjar rulla ut till iPhone 6s och högre, och den nya 7: e generationens iPod touch i höst. Undrar du varför det inte finns nĂ„gon iPad i den hĂ€r listan? Det leder oss till …

Apple_iPadOS_Today-View_060319

För första gÄngen i Apple-enhetens historia delar iPads sig frÄn iOS. Apple har meddelat att framöver kommer iPads att köra den helt nya iPadOS, som Àr baserad pÄ den gafflade versionen av iOS medan de fokuserar pÄ iPad-centrerade funktioner. Företaget har ocksÄ introducerat startskÀrmswidgets för första gÄngen. Andra anmÀrkningsvÀrda funktioner Àr förbÀttrad multitasking med gester, moderniserad Files-app, stöd för microSD-kort och flash-enheter, anpassade teckensnitt och förbÀttrad Safari. Den nya iPadOS Àr Apples svar pÄ iPad-anvÀndare som klagade pÄ att kraftfulla iPads hÄlls tillbaka av iOS.

macOS catalina

Vid evenemanget tillkĂ€nnagav företaget ocksĂ„ nĂ€sta stora programuppdatering för Mac och MacBooks, kallad macOS Catalina. Den största förĂ€ndringen i den senaste uppdateringen Ă€r frĂ„nvaron av iTunes, istĂ€llet kommer anvĂ€ndarna att fĂ„ fristĂ„ende appar för musik, tv och podcast. Den nya TV-appen ger stöd för 4K HDR-uppspelning med HDR10 och Dolby Vision och Dolby Atmos-ljud. Andra anmĂ€rkningsvĂ€rda funktioner inkluderar ‘Sidecar’ för att anvĂ€nda en iPad som en sekundĂ€r skĂ€rm, röstkontrollfunktion, aktiveringslĂ„sfunktion och skĂ€rmtid bland andra. Apple har meddelat att den stabila versionen av Catalina kommer att lanseras senare i Ă„r, medan utvecklarens beta redan har börjat lanseras.

Apple tillkĂ€nnagav ocksĂ„ den senaste programuppdateringen för sin Apple Watch-serie. WatchOS 6 Ă€r en av höjdpunkterna i evenemanget eftersom den senaste iterationen ger en dedikerad appbutik för klockan. Det finns flera nya funktioner som nya urtavlor, tillsammans med tillĂ€gg av appar som minirĂ€knare, ljudböcker och röstmemo-stöd. Apple har ocksĂ„ utökat förmĂ„gan att spĂ„ra hĂ€lsa i watchOS 16 med mer aktivitetsinformation och sĂ€tt att övervaka din hörselförmĂ„ga i höga omgivningar. Företaget har ocksĂ„ inkluderat en ny app som heter ‘Cycle’, som gör att kvinnliga anvĂ€ndare kan spĂ„ra och logga information om menstruationscykler.

tvOS 13

WWDC 2019 Apple tvOS

Apple TV-linjen fick ocksĂ„ en ny programuppdatering med namnet tvOS 13 och ger en av de mest eftertraktade funktionerna till Apple TV. Med ord frĂ„n Apples VD Tim Cook, “Att kunna anvĂ€nda Xbox- och PS4-kontroller med Apple TV Ă€r vildt.” Ja, tvOS 13 ger stöd för spelkontroller tillsammans med funktioner som stöd för flera anvĂ€ndare, ett nytt kontrollcenter och en ny Apple TV-startskĂ€rm med förhandsvisning av helskĂ€rm.

Apple Mac Pro

Apple överraskade alla genom att uppdatera den sex Ă„r gamla Mac Pro med den helt nya Mac Pro 2019. Den senaste Mac Pro har en futuristisk design som konstigt liknar en ostrivare eller sĂ„ tror alla. Apple hĂ€vdar dock att den rostfria designen hos den nya Mac Pro Ă€r utformad för bĂ€ttre vĂ€rmeavledning och “360-graders” Ă„tkomst. Det Ă€r den mest kraftfulla Mac-datorn frĂ„n Cupertino-jĂ€tten till dags dato och Ă€r modulĂ€r. Datorn drivs av Intel Xeon-processor med upp till 28 kĂ€rnor, som stöds av upp till 1,5 TB RAM och upp till 2x Radeon Pro 580X-grafik. Mac Pro anvĂ€nder 300 W kraft och enormt kylstöd sĂ„ att den kan köras “obegrĂ€nsat.” Börjar pĂ„ $ 5,999 (~ Rs 4,14,486) för 32 GB minne, en oktakĂ€rnig Intel Xeon-processor, Radeon Pro 580X-grafik och en 256 GB SSD, kommer enheten att sĂ€ljas i höst i USA.

Pro Display XDR

För att följa med den nya Mac Pro lanserade Apple ocksÄ Pro Display XDR, som ger en 32-tums 6K Retina-skÀrm med samma ostrivare-liknande design pÄ baksidan. SkÀrmen har P3-fÀrgskala och 10-bitars fÀrglÀgen inbyggda i den. Apple hÀvdar att skÀrmen kan uppnÄ 1000-nits ljusstyrka nÀr den Àr ljusast pÄ obestÀmd tid och nÄ en topp pÄ 1600 nits.

Konstigt nog sÀljer företaget inte stativet med skÀrmen och kunderna mÄste betala ut $ 999 (~ Rs 69.000) ovanpÄ $ 5.000 (~ Rs 3,46.000) för skÀrmen. Stativet tillÄter anvÀndare att anvÀnda Pro Display XDR i bÄde horisontell och vertikal orientering och erbjuder bÄde tilt- och höjdjustering.