HÀr Àr allt Apple meddelade vid sitt iPhone 12-evenemang

HÀr Àr allt Apple meddelade vid sitt iPhone 12-evenemang

Apple har meddelat sin smarttelefonserie 2020 i form av den nya iPhone 12-serien. Cupertino-jÀtten har presenterat fyra nya iPhones, vilket Àr en första för företaget, tillsammans med den nya HomePod mini. Lanseringen pressades till mitten av oktober den hÀr gÄngen i motsats till Apples vanliga september-tidslinje, men det verkar som att det var vÀrt att vÀnta. HÀr Àr en nedgÄng av allt som gick ner idag vid lanseringsevenemanget Apple iPhone 12.

HomePod mini

Apples smarta HomePod-högtalare introducerades för mer Àn tvÄ Är tillbaka och nu har företaget kommit ut med den nya HomePod mini. Den har samma Siri-drivna smarta högtalarfunktioner som sin storebror men kommer i en mindre formfaktor, 3,3 tum. Inuti enheten finns Apples senaste S5-chip som sÀgs tillÀmpa optimerade tuningmodeller för förbÀttrad ljudkvalitet och har ocksÄ en vÄgledare för 360-graders ljud. Apple-tjÀnster som Apple Music, Podcasts, radio.com och mer stöds men HomePod mini fÄr ocksÄ stöd för tredjeparts musiktjÀnster som Pandora och Amazon Music. I Indien kommer HomePod mini att kosta 9 990 Rs och kommer att finnas att köpa frÄn och med den 6 november.

Nya Siri-funktioner

Tillsammans med HomePod mini har Apple lagt till nÄgra nya funktioner för Siri. AI-assistenten kan nu identifiera rösterna frÄn olika mÀnniskor i ditt hus och svara med skrÀddarsydda förslag för dem, till exempel deras val av musik, podcaster och mer. Det finns ocksÄ den nya intercomfunktionen som gör det möjligt för Siri att kommunicera med andra HomePod-minis i samma hus, och dessa meddelanden visas ocksÄ pÄ alla anslutna iPhones, iPads och Apple Watches. Slutligen har Siri genvÀgar, en funktion som endast finns för iPhone och iPad, nu gjort sin vÀg till HomePod mini.

iPhone 12

Apple iPhone 12 har en massa nya funktioner och förbĂ€ttringar jĂ€mfört med iPhone 11. För det första har den nya iPhone 12 plana kanter som liknar iPhone 5S och en aluminiumram. Liquid Retina LCD-skĂ€rm har övergivits till förmĂ„n för Super Retina XDR OLED-panelen som har dubbelt sĂ„ hög upplösning, med storleken som Ă€r densamma vid 6,1 tum. Apple har behĂ„llit dubbla kamerainstĂ€llningar med 12MP ultrabreda och 12MP breda objektiv. IPhone 12 innehĂ„ller ocksĂ„ företagets senaste silikon som kommer i form av A14 Bionic baserat pĂ„ en 5nm tillverkningsprocess, en vĂ€rldsledande. Åh ja, iPhone 12, tillsammans med alla andra iPhones stöder nu 5G, inklusive den högre frekvensen mmWave. Telefonen Ă€r IP68-vattentĂ„lig och levereras ocksĂ„ med ett helt nytt Ceramic Shield-frontskydd för mer hĂ„llbarhet. IPhone 12 kommer inte med en laddare inuti lĂ„dan och har bara Type-C till Lighting-kabeln. Apple har ocksĂ„ introducerat MagSafe-laddningsteknik (tidigare exklusivt för den Ă€ldre MacBook-serien) för iPhone 12 som gör att du kan ladda din enhet och mer via olika tillbehör. IPhone 12 börjar till ett pris av 79 900 Rs för 64 GB-varianten och kommer att finnas i fem fĂ€rgalternativ. Du kan köpa enheten i Indien frĂ„n och med den 30 oktober.

iPhone 12 mini

En mindre och kompakt version av iPhone 12 tillkÀnnagavs ocksÄ, kallad iPhone 12 mini. NÀr det gÀller specifikationer, hÄrdvara och internt Àr bÄda enheterna identiska förutom att iPhone 12 mini har en mindre skÀrmstorlek pÄ 5,4 tum. IPhone 12 mini sÀgs vara den lÀttaste och minsta 5G-smarttelefonen hittills. Enheten kommer att kosta 69 990 Rs för 64 GB-versionen och kan köpas frÄn och med den 13 november.

iPhone 12 Pro

I linje med Apple-upplevelsen erbjuder iPhone 12 Pro det bÀsta som företaget har att erbjuda i sin smartphone-serie. 12 Pro har ocksÄ den plana kanten som iPhone 12 men Àr gjord av rostfritt stÄl. Super Retina XDR-skÀrmen bibehÄlls frÄn förra Äret men skÀrmstorleken har ökats till 6,1 tum. Den tredubbla kameran pÄ baksidan har ocksÄ behÄllits men en ny LIDAR-sensor har lagts till i huset för bÀttre djupdetektering och AR-funktioner. NÀr det gÀller bearbetning kommer A14 Bionic-chipet att hantera alla prestandaspekter av enheten. IPhone 12 Pro Àr ocksÄ 5G-klar och kan stödja mmWave för att uppnÄ hastigheter pÄ nÀstan 4GBps. Genom att trycka pÄ videofunktionerna pÄ smartphones kommer iPhone 12 Pro ocksÄ att vara den första telefonen som kan spela in, visa och redigera videor i Dolby Vision. Det finns ingen laddningssten i iPhone 12 Pro-lÄdan och den kommer att ha MagSafe-support. IPhone 12 Pro-prissÀttningen börjar pÄ Rs 1,19,900 för 128 GB-versionen av enheten och du kan fÄ tag pÄ en frÄn 13 november i Indien.

iPhone 12 Pro Max

En av de viktigaste skillnaderna mellan iPhone 12 Pro och Pro Max Àr att den senare har en 6,7-tums skÀrm vilket Àr en ökning jÀmfört med förra Ärets iPhone 11 Pro Max. 12 Pro Max har ocksÄ en brÀnnvidd pÄ 65 mm pÄ tele-kameran i motsats till 52 mm pÄ iPhone 12 Pro. Bortsett frÄn det förblir alla funktioner desamma pÄ bÄda telefonerna. IPhone 12 Pro Max ger dig tillbaka med Rs 1,29,900 för den första 128 GB-varianten.