HÀr Àr den största regeln att komma ihÄg nÀr du avfyrar nÄgon

HÀr Àr den största regeln att komma ihÄg nÀr du avfyrar nÄgon

Korrekt kommunikation Àr en av de viktigaste fÀrdigheterna inom teknik, för om du inte har det kommer du inte nÄgonstans. Du kanske har alla programvaruutvecklare som Àr möjliga under din huva, men om du inte kan ansluta till en chef i en anstÀllningsintervju fÄr du aldrig chansen att anvÀnda den.

Men nÀr du vÀl Àr i befogenhet blir det inte bÀttre. Du mÄste fortfarande kommunicera och i situationer som ingen högskolekurs har förberett dig för. Det stÀmmer, som chef kommer du sÄ smÄningom att hamna i en position som inte ens en kommunikationskurs kan förbereda dig för: Du mÄste sparka nÄgon.

Avfyrningsregeln

Det vanligaste avfyringsproblemet Àr att chefen eller VD kommer att undvika att sparka nÄgon för att de inte vill tÀnka pÄ det, eller de vill inte erkÀnna att de gjorde ett misstag nÀr de anstÀllde den personen i första hand. Men ju lÀngre du vÀntar desto vÀrre blir det. Situationer som verkligen kan förtjÀna en rosa slip inkluderar trakasserier, PR-mardrömmar eller arbete pÄ personliga projekt under företagets tid.

Men nÀr du sÀtter dig ner för sjÀlva mötet, kom ihÄg en regel: SÀtt dig sjÀlv i arbetstagarens skor över skrivbordet frÄn dig. SÄ svÄrt det Àr för dig att sÀga, det blir svÄrare för dem. Det Àr en regel som Julia Grace of Slack nyligen noterade i en Medium-blogg:

”En stor del av det talade inte om hur svĂ„rt det Ă€r för dig som personen som skjuter. Vem bryr sig, eller hur? ” hon skrev. ”Det Ă€r inte du som fĂ„r sparken, sĂ„ du borde aldrig prata om hur det har varit sĂ„ svĂ„rt för dig, och du har tappat sömn och du har plĂ„gats över detta beslut. Du mĂ„ste behandla dem med vĂ€rdighet och respekt och erkĂ€nna att detta Ă€r en svĂ„rare situation för dem – det hĂ€r Ă€r inte en konversation om dig sjĂ€lv. ”

Hur man omsÀtter det i praktiken

Vi har till och med berört detaljerna tidigare pÄ TechCo, med nÄgra tips om hur man ska tÀnka pÄ den anstÀllde först.

”Gör det inte mer besvĂ€rligt Ă€n det redan Ă€r. TĂ€nk pĂ„ saker som kommer att betyda för dem: Ha konversationen pĂ„ ett neutralt stĂ€lle och vĂ€lj en tid pĂ„ dagen nĂ€r de inte kommer att vara under uppsikt av sina kollegor, som vet att nĂ„got Ă€r fel. Och framför allt, var redo för det faktum att det kommer att bli en tuff konversation för dem och, om du inte Ă€r en robot, ocksĂ„ för dig, ”sĂ€ger TechCo-bidragsgivaren Suranga Chandratillake.

Var snÀll, var transparent och tÀnk pÄ alla. Behandla inte den avskedade medarbetaren som om de kan glömmas bort, men hÄll hela ditt lags vÀlbefinnande i Ätanke, liksom dina egna stressnivÄer.

LÀs mer om personalhantering pÄ TechCo