HÀr Àr den viktigaste indikatorn för ditt företags anseende

HÀr Àr den viktigaste indikatorn för ditt företags anseende

I en vĂ€rld av snabba tweets och stĂ€ndiga nyhetscykler Ă€r det viktigare Ă€n nĂ„gonsin att hĂ„lla koll pĂ„ vad ditt företags varumĂ€rke Ă€r – och vart det kan gĂ„ i framtiden. Ta till exempel Ă„rets Superbowl-annonser, som för vissa till synes enkla meddelanden om amerikanska vĂ€rden sĂ„gs som politiska. Till och med New York Times blev överraskad och förĂ€ndrade snabbt artikelns led frĂ„n att sĂ€ga “politiska uttalanden Ă€r ute” till att lyfta fram Coca-Cola, Airbnb och Budweiser för “annonser som berör invandring och mĂ„ngfald.”

SÄ hur kan du övervaka ditt varumÀrke? Genom att kolla in de ledande trenderna. HÀr Àr en titt pÄ de största uthÀmtningarna frÄn en ny studie om Àmnet frÄn Employer Branding Academy.

Hur man identifierar medvetenhetsnivÄer

För att mÀta varumÀrkets rykte mÄste du veta vad en mÀngd olika demografier tycker om ditt företag, baserat pÄ deras förstÄelse för det och deras personliga vÀrderingar. Det Àr naturligtvis svÄrt att mÀta, men det finns ett par nivÄer av medvetenhet som du kan lita pÄ för att hitta hur varje demografi tÀnker.

Först och frÀmst, förtrogenhet:

”Hur stor andel av din mĂ„lgrupp har hört talas om din organisation och vet vad din organisation gör? Det Ă€r viktigt att skilja mellan förtrogenhet med dina produkter eller tjĂ€nster och kĂ€nnedom om vilken typ av anstĂ€llningsmöjligheter du kan erbjuda. I mĂ„nga fall kan potentiella kandidater utesluta sig frĂ„n att betrakta din organisation som en potentiell arbetsgivare eftersom de bara associerar dig med de jobb de kan se eller förestĂ€lla sig. ”

DÀrefter övervÀgande:

”Hur stor andel av din mĂ„lgrupp anser att du Ă€r en potentiell arbetsgivare? Om möjligt bör du försöka bestĂ€mma relativa hĂ€nsynsnivĂ„er bland aktiva arbetssökande kontra passiva mĂ„l. Hög nivĂ„ av hĂ€nsyn bland aktiva mĂ„l kan drivas av uppfattningen att du anstĂ€ller mĂ„nga mĂ€nniskor snarare Ă€n din relativa förtjĂ€nst som arbetsgivare. ”

Och slutligen, preferens:

”Hur stor andel av din mĂ„lgrupp vĂ€rderar din organisation högre Ă€n dina omedelbara talangkonkurrenter som en potentiell arbetsgivare? Även om en hög nivĂ„ av övervĂ€gande utan tvekan Ă€r tillfredsstĂ€llande, Ă€r preferens det yttersta mĂ„let att fĂ„ talangen att föredra dig framför dina konkurrenter. ”

Det viktigaste inslaget i ditt varumÀrke rykte?

HÀr Àr den viktigaste informationen du har vÀntat pÄ:

”Den viktigaste Ă„tgĂ€rden ur ett externt arbetsgivares varumĂ€rke och rekryteringsperspektiv Ă€r föresprĂ„kande, eftersom anstĂ€lldas beredskap att kommunicera positivt om sin arbetsgivare via sociala medier och hĂ€nvisa bra kandidater i allt högre grad har blivit grunden för effektiv social marknadsföring. Den andra vanliga termen som anvĂ€nds för denna Ă„tgĂ€rd Ă€r Net Promoter Score, som representerar nettosumman av positiva anstĂ€lldes föresprĂ„kare och negativa motstĂ„ndare. ”

Med andra ord mÄste du hÄlla dina anstÀllda sÄ nöjda med företaget att de ibland lÄter sina anhÀngare pÄ sociala medier veta att ditt företags bra. Du kan inte förfalska den typen av goodwill, och alla vet det.