HÀr Àr hur framtidens förarlösa semi-lastbilar kommer att se ut

HÀr Àr hur framtidens förarlösa semi-lastbilar kommer att se ut

Medan Google, Ford, Apple och andra slÄr ut det för att se vem den framtida kungen av förarlös transport kommer att vara, vÀntar rederier tÄlmodigt pÄ sin egen revolution. Einride Àr ett av de företag som tror att det kan ha ett svar, Ätminstone nÀr det gÀller att ersÀtta moderna semi-lastbilar med en grönare och potentiellt Ànnu sÀkrare lösning Àn en traditionell förare.

Einrides koncept Ă€r att byta ut en mĂ€nsklig lastbilschaufför ombord med ett styrsystem som gör att fordonet bĂ„de kan styra sig sjĂ€lv och fjĂ€rrstyras av en utbildad operatör. Tanken Ă€r att nĂ€r en lastbil gör lĂ„ngvĂ€ga och kryssar lĂ€ngs motorvĂ€gen kommer den för det mesta att navigera sig sjĂ€lv till sin destination, med en avlĂ€gsen “förare” som hĂ„ller ett öga pĂ„ mĂ„nga av lastbilarna samtidigt, bara kliva in i en frĂ„ga uppstĂ„r.

NÀr lastbilen nÀrmar sig sitt sista stopp hÄller en förare ett mycket nÀrmare koll pÄ ÄtgÀrden och hjÀlper fordonet att hitta sig genom stadens gator och mer utmanande vÀgar.

Einrides fordon, som den kallar “T-pods”, Ă€r helt batteridrivna, med möjlighet att kryssa i 20 km pĂ„ en enda laddning. Tidiga begrepp för lastbilarna ser ut som ett kors mellan en traditionell semi och ett frĂ€mmande rymdskepp. Varje T-pod kan ta 20 ton last pĂ„ sin 23 fot lĂ„nga ram, och Einride vill ha minst 200 av bilarna pĂ„ vĂ€gen i Sverige Ă„r 2020, med en tidig testflotta som trĂ€ffar trottoaren nĂ€sta Ă„r.