HÀr Àr varför Apple Maps i iOS 10 kommer att bli fantastiskt

HÀr Àr varför Apple Maps i iOS 10 kommer att bli fantastiskt

Lanseringen av Apple Maps i iOS 6 var inte precis en smidig affĂ€r. PlĂ„gad av vad som verkade som en oĂ€ndlig ström av buggar, anvĂ€ndbarhetsproblem och pinsamt felaktig kartinformation, ses den första inkarnationen av Apple Maps ofta – förtjĂ€nat – som en av de största flopparna som nĂ„gonsin kommit ut ur en oĂ€ndlig slinga.

Apple var naturligtvis inte omedvetna om bristerna som ursprungligen Ă„tföljde dess egna kartprogramvara. Efter att ha reflekterat över saken erkĂ€nde Apples verkstĂ€llande direktör Eddy Cue nyligen att han och andra högre ups pĂ„ Apple var generade av prövningen. Med företagets rykte om spetskompetens pĂ„ linjen bestĂ€mde Apple sig, med Craig Federighis ord, för att ”tredubbla” sina kartlĂ€ggningsinsatser. Och under Ă„ren som sedan har gĂ„tt Ă€r de framsteg som Apple har gjort övervĂ€ldigande tydliga.

MISS INTE: Galaxy Note 7 har ett stort problem, och det kan ocksÄ pÄverka iPhone 7

Sedan iOS 6 har Apple Maps förbÀttrats snabbt. Inte bara har grÀnssnittet förbÀttrats, men Apple med lanseringen av iOS 9 införlivade Àntligen transitbeskrivningar i sjÀlva appen. Under hela tiden blev Apple Maps mycket bÀttre pÄ icke-triviala saker som trafikuppdateringar i realtid och, du vet, grundlÀggande saker som vÀgbeskrivning.

Med iOS 10 pÄ vÀg mot horisonten Àr Apple Maps redo att uppleva Ànnu ett steg framÄt i anvÀndbarhet och tillförlitlighet. Apple tog lite tid under sin WWDC-keynote för att lyfta fram nÄgra av de förÀndringar och förbÀttringar som kommer till sin Maps-app. NÄgra av funktionerna att se fram emot inkluderar möjligheten att lÀttare söka efter nÀrliggande platser som restauranger och bensinstationer pÄ resan, boka bokningar pÄ restauranger, panorera och zooma lÀngre fram pÄ kartskÀrmen under navigering pÄ skÀrmen och mycket mer .

Det Àr ocksÄ anmÀrkningsvÀrt att Apple Maps i iOS 10 kommer att prydas med en helt moderniserad design som gör anvÀndargrÀnssnittet mycket lÀttare att navigera igenom. För att illustrera detta snubblade vi nyligen över ett diagram pÄ Twitter frÄn Luke Wroblewski som visar hur mycket mer intuitiva kartlÀggningsriktningar kommer att vara i iOS 10 (nederst) jÀmfört med iOS 9 (överst).

Det kan vara svÄrt att ta reda pÄ skillnaderna men du kan klicka hÀr för en fullstÀndig skÀrmversion av diagrammet. Det rÀcker med att sÀga att hela upplevelsen har reviderats. Inte bara Àr att initiera kartlÀggningsriktningar en process som krÀver fÀrre steg, men grÀnssnittet i sig har reviderats för att göra datainmatning och sökning mycket mer intuitivt och sömlöst.

BildkÀlla: LukeW Ideation

Ett annat diagram frÄn Wroblewski belyser hur navigationsanvisningar Àr mycket tydligare och uppenbara i iOS 10.

apple maps ios 10 navigering