HÀr Àr varför Crowdfunding-maskinvara misslyckas

HÀr Àr varför Crowdfunding-maskinvara misslyckas

NĂ€rhelst företagare börjar vĂ€ga alternativ för investeringsfonder finns det ett alternativ som Ă€r ganska lĂ„gt pĂ„ listan: Crowdfunding. Även om det ofta behandlas som ett ”bevis pĂ„ konceptet” för en produkt som har en publik, kommer den med en lĂ„ng tvĂ€ttlista med varningsberĂ€ttelser. Nu har en ny studie avslöjat den smutsiga sanningen bakom crowdfunded-projekt och varför de misslyckas sĂ„ ofta – eller Ă„tminstone de som syftar till crowdfunding-hĂ„rdvaruprodukter.

Först ett exempel pÄ vad vi pratar om

LÄt oss börja med att kasta ögonen tillbaka till det lÄngt borta Äret 2011, nÀr Kickstarter fortfarande var det coola barnet pÄ kvarteret och en glasögonkamera-start vid namn Zioneyez letade efter medel. SÄ hÀr beskrev vi först crowdfunding-hÄrdvaruföretagets obduktion hÀr pÄ TechCo:

”ZionEyez var en crowdfunding-anstrĂ€ngning mot att slĂ€ppa ett marknadsförbart par glasögon med en inbyggd mikrofon och kamera, som skulle ha kunnat strömma liveinnehĂ„ll till Internet. Kampanjen var en fenomenal framgĂ„ng nĂ€r den hölls. ZionEyez ville 55 000 dollar för att finansiera deras projekt. De fick faktiskt lĂ„ngt över $ 340 000 dollar vid kampanjens slut, men blev offer för ett vanligt misstag bland oerfarna entreprenörer. De underskattade vilt pengarna och den tekniska trollkarlen som var absolut kritisk för att fĂ„ deras projekt frĂ„n marken – trots att ZionEyes CTO Joe Taylor kom till företaget frĂ„n Flip, som tjĂ€nade miljontals dollar pĂ„ marknaden för mobilkameror. ”

Det stĂ€mmer, en beprövad och grundare drog in $ 340 000 och floppade fortfarande. Dessutom Ă€r misslyckade hĂ„rdvarukampanjer ett dussin ett dussin, frĂ„n 10 miljoner dollar Pebble till 12,8 miljoner dollar Ubuntu Edge till Jawbone till Njoy till Jucerio. Är det egentligen bara konstant underskattning av utmaningarna?

Felet: brist pÄ intresse utanför Crowdfunding-ekosystemet

En ny studie frÄn CB Insights, rapporterad av Wired Erin Griffith, noterar den frÀmsta anledningen bakom crowdfunding-maskinvarufel: brist pÄ konsumentintresse.

“Startups kommer sannolikt att samla in pengar för att komma till ett begrĂ€nsat utslĂ€ppsstadium och sedan upptĂ€cka att det inte finns en tillrĂ€ckligt stor marknad för deras produkt för att motivera en större höjning och produktion i stor skala”, sĂ€ger CB Insights.

Den nÀst mest sannolika orsaken till misslyckande var en snabb brÀnnhastighet, medan den tredje anledningen, brist pÄ intresse efter den första kampanjen, speglar den första anledningen. Det Àr en konstig sanning om crowdfunding: En liten grupp mÀnniskor kan bli sÄ uppslukade över idén att föra en ny produkt till vÀrlden att de kollektivt kommer att sprida ut miljoner, men nÀr spÀnningen med att födas har en ny enhet försvunnit, större samhÀlle bryr sig inte.

Det Ă€r som att en grupp tidiga adaptrar lever i sitt eget universum, dĂ€r de stĂ€ndigt Ă€r de första som testar nĂ„got som aldrig kommer att finnas – och lĂ€mnar ett spĂ„r av misslyckade crowdfunding-hĂ„rdvarukampanjer i deras kölvatten.

Takeaway? Se till att du mÀter intresset för din produkt utanför det crowdfund-Àlskande tekniska samfundet innan du skapar den Kickstarter-sidan.

LÀs mer om fördelar och nackdelar med crowdfunding hÀr pÄ TechCo