Harry Potter: Wizards Unite lanseras den 21 juni; lansering med början i USA och Storbritannien

 Harry Potter: Wizards Unite lanseras den 21 juni;  lansering med början i USA och Storbritannien

“Spelet augmented reality Ă€r baserat pĂ„ Harry Potter-berĂ€ttelsen och tros erbjuda en liknande upplevelse som utvecklaren Niantic’s Pokemon Go.”

Augmented reality-spelutvecklaren Niantic, tillsammans med utgivarna Warner Bros Games, lanserar Àntligen Harry Potter: Wizards Unite i sin stabila, offentliga byggnad den 21 juni och USA och Storbritannien. TyvÀrr finns det inget ord om spelets Indien-lansering Ànnu. Det utvidgade verklighetsspelet, byggt av samma utvecklare som ligger bakom den en gÄng virala Pokemon Go, antas ta en liknande hÄllning med det övergripande spelet och presentera en AR-vÀrld dÀr spelare kan interagera med element frÄn Harry Potter-vÀrlden. Det kommande mobilspelet kommer att göras tillgÀngligt pÄ bÄde Android och iOS.

Spelet lanserades ursprungligen som en offentlig beta i Australien och Nya Zeeland och har prövats de senaste tvÄ mÄnaderna. Niantic sjÀlv har Ànnu inte avslöjat en hel del information om hur spelet spelas, eller hur exakt historien gÄr ut. Vid sidan av AR-metoden har en av de största överklagandena frÄn Niantics AR-spel som Ingress och Pokemon Go varit den öppna vÀrldens spelplan, tillsammans med till synes oÀndliga interaktionselement i spelet. Till exempel har Pokemon Go en stor skala av Pokemon, Poke-stops och Gym, tillsammans med kompletterande funktioner som gör huvudelementen roliga över en lÄng tid.

harry-potter-wizards-unite_1200x630

Med Harry Potter som en slutlig berÀttelse med en bestÀmd riktning ÄterstÄr det att se hur Niantic och WB Games lyckas införliva AR-spelplanen i spelet. Den filmiska trailern som hittills har slÀppts för spelet har egentligen inte avslöjat mycket om det, förutom att antyda till ett berÀttelselÀge som faktiskt kan lÄta dig Äteruppleva hela Harry Potter-berÀttelsen som antingen Ron Weasley eller Hermione Granger, medpersonerna av berÀttelsen.

Harry Potter-spel har vanligtvis inte uppfyllt förvÀntningarna hittills, med de flesta av dem inte upphetsade nÀr det gÀller engagemang och den dramatiska potentialen. Med Wizards Unite Àr det troligt att det kan finnas gemenskapsfokuserade aktiviteter i spelet, som kan presentera en helt annan uppfattning om Harry Potter-spel och slutligen leverera till att vara en intressant upplevelse av vÀrlden dÀr trollkarlar och mugglar vanligtvis fortfarande hÄller sig borta frÄn varandra.