Hedra smart-TV att lanseras i maj, Huawei TV att starta i andra halvÄret: rapport

Hedra smart-TV att lanseras i maj, Huawei TV att starta i andra halvÄret: rapport

“Huawei smart-TV-apparater skulle enligt uppgift vara dyra, medan Honor-TV-apparaterna blir billigare och endast tillgĂ€ngliga online”

Smartphone-tillverkare som vÀnder sig till TV-marknaden Àr inget nytt eftersom OnePlus meddelade att de skulle slÀppa smarta tv-apparater 2019 och Xiaomi-modeller som redan finns pÄ marknaden. Tidigare föreslog en varumÀrkesapplikation att en Huawei smart-TV ocksÄ Àr pÄ vÀg. Nu har nya detaljer om Huawei smart-TV, tillsammans med en frÄn dess undermÀrke Honor, dykt upp online med lanseringar som Àr knutna till sjÀlva 2019.

En rapport frĂ„n den kinesiska webbplatsen CNBeta hĂ€vdar att Huawei har ett team pĂ„ 200-300 personer som arbetar pĂ„ TV-apparaterna under sin Internet of Things (IoT) -avdelning. Men till skillnad frĂ„n Xiaomi kommer Huawei smart-TV inte att vara i det överkomliga priset, utan kommer att trycka pĂ„ mellan- och högdistanssegmenten, med skĂ€rmstorlekar pĂ„ 65 tum och högre i rörledningen. Å andra sidan kommer smarta TV-apparater frĂ„n Honor att vara prisvĂ€rda och exklusivt tillgĂ€ngliga via online-kanaler. Den andra viktiga informationen Ă€r att Honor-modellerna kommer ut pĂ„ marknaden först i april eller maj i Ă„r, medan Huawei-modellerna enligt uppgift kommer att slĂ€ppas under andra halvĂ„ret.

Huawei

Huawei TV-modellerna Àr tippade för att erbjuda 4K- och 8K-upplösning, med 5G-chipintegration för att leverera innehÄll över ett tillförlitligt höghastighetsnÀtverk. Det skulle inte vara sÀrskilt svÄrt att porta Huawei-videon, hÀlsovÄrden och annat innehÄll i TV-apparaterna frÄn företagets smartphones.

Men tydligen Àr Huaweis mÄl inte bara att skapa smarta TV-apparater utan att omdefiniera upplevelsen med funktioner för smarta hemförbindelser. TV-apparaterna skulle marknadsföras som smarta hemkontrollcenter eller som ett familjeunderhÄllningscenter. DÀrför kan Huawei TV-apparater innehÄlla kameror och AI-baserade processchips för att hantera alla smarta hemfunktioner. Det nÀmndes ocksÄ teknik som skulle slÄ pÄ TV: n sÄ snart Àgarna kom in i hemmet.