Hemligheter att bygga en start med Logan LaHive frÄn Techstars Chicago

Hemligheter att bygga en start med Logan LaHive frÄn Techstars Chicago

Att vara besatt av nystartade företag Àr nÄgot Logan LaHive, den nya verkstÀllande direktören pÄ Techstars Chicago, Àr villig att erkÀnna.

”Jag har alltid varit delaktig i en start och Ă€r besatt av nystartade företag och teknik. Mina hjĂ€ltar och de mĂ€nniskor jag har sett upp till har varit mĂ€nniskor i teknikföretag, sĂ€ger LaHive.

LaHive hade varit en tidig anstÀlld vid start hos teknikföretag som Redbox och PayByTouch. SÄ smÄningom blev han grundare och VD för Mage, det ledande lojalitetsprogrammet och marknadsföringslösningen som hjÀlper företag att förbÀttra digitala anslutningar för att stÀrka kundlojaliteten.

Sedan början av 2011 har Belly samlat in 24,98 miljoner dollar frÄn anmÀrkningsvÀrda investerare, inklusive Andreessen Horowitz, Lightbank och Silicon Valley Bank. LaHive bidrog med mycket av sin tidiga framgÄng för att möta investerare genom starthÀndelser och omge sig med ett team som drivs av passion.

”Jag arbetade pĂ„ RedBox och deltog i ett Tech.Co (tidigare Tech Cocktail) evenemang och slutade med Frank Gruber att trĂ€ffa nĂ„gra investerare och livslĂ„nga vĂ€nner i teknologisamhĂ€llet. NĂ€sta dag gick jag och satte tanken pĂ„ Belly till denna investerare i Chicago och det hĂ€nde sĂ„ att jag hĂ€ngde med analytikern frĂ„n riskkontoret kvĂ€llen innan. Jag kĂ€nner att social validering hjĂ€lpte mig att fĂ„ fröfinansiering [we needed], Sa LaHive.

Logan LaHive

LaHive har sedan avgÄtt som VD frÄn Belly men fortsÀtter att vara involverad genom styrelsen. Efter att ha tagit lite ledighet ledde hans sanna kall för att hjÀlpa startups och mentor honom till Techstars Chicago dÀr hans vÀn Troy Henikoff bestÀmde sig för att gÄ vidare till andra Àventyr. LaHive hade varit en mentor för Chicago-samhÀllet sedan 2010, Àven pÄ RedBox, och han kÀnde att det hÀr var platsen för honom att pÄverka.

“Möjligheten att arbeta med grundare och mentorskap var för bra för en möjlighet att passera,” sa LaHive.

I ett blogginlÀgg sa LaHive att hans avsikter som verkstÀllande direktör inkluderar att investera i dÄliga idéer, tillföra vÀrde till grundare och team, uppmuntra inkludering, aktivt söka mÄngfald och acceptera att misslyckande Àr en del av resan.

Medan han kommer att ge det mesta av sina rÄd frÄn sitt skrivbord i Chicago, erbjöd han nÄgra hemligheter för att bygga ett företag med mig som han lÀrde sig pÄ vÀgen.

Hemlighet nr 1: Social validering

Under de tidiga stadierna Àr det viktigt att trÀffa mÀnniskor och berÀtta för dem vad du gör för att fÄ ordet om ditt företag. Att alltid bygga relationer Àr viktigt eftersom du aldrig vet vem du ska trÀffa.

”NĂ€tverksmöjligheter som Tech.Co (tidigare Tech Cocktail) -hĂ€ndelser Ă€r förmodligen en av de viktigaste sakerna som ledde till sĂ„ddfinansiering. NĂ€r jag gick in i mina första validerings- och finansieringsmöten skulle jag ha haft en nollchans med en VC frĂ„n en kall introduktion. Social validering och en remiss Ă€r viktig och en smutsig hemlighet inom tekniken. ” Sa LaHive.

Hemlighet nr 2: Det handlar om laget

I finansieringen i ett tidigt skede Àr laget 9 av 10 nyckelkriterier för riskkapitalister. NÀr du pratar med en investerare, se till att de förstÄr djupet av expertis i en bransch eller specialitet hos varje teammedlem och vÀrdet de ger företaget.

“I stĂ€llet för idĂ© eller nĂ„got annat Ă€r det viktigt för en investerare att kĂ€nna mĂ€nniskor och fĂ„ dem att kĂ€nna dig, eller hur fokuserad du Ă€r i ett utrymme,” sa LaHive.

Hemlighet # 3: Du har pengar, nu fokusera pÄ dragkraft

Medan det Àr bra att vara aktiv i samhÀllet och trÀffa nya mÀnniskor Àr det dags att slÄ igÄng och skaffa kunder nÀr du har fÄtt det dÀr.

“Titta pĂ„ vilken stad som helst som startar i samhĂ€llet och det finns en annan trĂ€ff varje kvĂ€ll och den nĂ€tverksnivĂ„n mĂ„ste sluta nĂ„gon gĂ„ng. Jag fokuserade pĂ„ nĂ€tverkande nĂ€r Belly var förprodukt och höjde utsĂ€de. Efter att ha fĂ„tt sĂ„ddfinansiering och tidiga investerare slutade jag bokstavligen att gĂ„ till nĂ„gonting. Mitt team blev hyperfokuserat pĂ„ produkt eller att sĂ€lja och skriva hĂ„rddiskkod. Jag skulle till kafĂ©er innan de öppnade för att fĂ„ företagsĂ€gare före brĂ„dskan. Jag fokuserade bara pĂ„ att aktivt sĂ€lja och arbeta med produkter pĂ„ natten, sĂ€ger LaHive.

Hemlighet nr 4: Det finns ingen mall

FrÄga nÄgon grundare hur de byggde upp sin verksamhet sÄ fÄr du en mÀngd olika svar. Det finns inte ett perfekt sÀtt att bygga ett företag, du mÄste ta reda pÄ vad som fungerar för ditt företag och utnyttja ditt mentorskapsnÀtverk.

”Det finns inget standard eller perfekt sĂ€tt att bygga ett företag. Det finns ett antal populĂ€ra böcker som talar om att bygga ett företag, men om man tittar pĂ„ AirBNB, UBER eller Facebook har de alla helt olika grundhistorier. Ett starkt team Ă€r nyckelkriterierna och det finns ingen modell som fungerar, sĂ€ger LaHive.

Hemlighet nr 5: MedietÀckning mÄste vara strategisk

Att bli kÀnd i din bransch genom mediatÀckning kan verkligen hjÀlpa till att fÄ tidiga personer, kunder, till och med investerare, men det mÄste vara strategiskt.

”MedietĂ€ckningen beror helt pĂ„ företaget och det finns ingen mall. Om ditt företag sĂ€ljer en produkt i [a particular vertical], det kanske inte behöver det. [However,] om du funderar pĂ„ att ta upp en satsningsrunda frĂ„n investerare som Ă€r i en konsumentprodukt, sĂ„ har tĂ€ckningen betydelse och det Ă€r en tidig del av drag. För Belly skulle vi fokusera mer pĂ„ teknisk press nĂ€r vi fokuserade pĂ„ fundraising, men för konsumenterna skulle jag fokusera pĂ„ TV pĂ„ DC- eller Chicago-marknader dĂ€r konsumenterna [lived]. Din PR-strategi mĂ„ste vara strategisk och tĂ€ckning kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ hĂ€vstĂ„ng, sĂ€ger LaHive.

LaHives viktigaste rÄd till grundare som vill hjÀlpa sitt samhÀlle Àr detta ..

“Det bĂ€sta som grundarna kan göra för sitt samhĂ€lle Ă€r att bygga ett fantastiskt företag”

LÀs mer om Logans utnÀmning pÄ Techstars hÀr.

FÄ mer startrÄd för att bygga ditt företag hÀr pÄ Tech.Co