Hitta din familj och hÄll ett fullt batteri medan du gör det

För lika förbundna som vi alla med varandra i dessa dagar, upphör det aldrig att förvÄna mig hur otroligt enkelt det Àr att tappa koll pÄ nÄgon. Jag menar inte att falla ur kontakt efter att du inte har pratat pÄ nÄgra Är: jag pratar om att bokstavligen vara pÄ en offentlig plats, som en konsert och helt förlora dina vÀnner.

PlatsspÄrningsplattformar Àr en av de saker som kan vara otroligt anvÀndbara i en sÄdan situation, men av nÄgon anledning hör jag inte för mycket om dem i min dag till dag. Kanske beror det pÄ att det fortfarande finns nÄgra uppenbara problem nÀr det gÀller att bygga och utveckla dessa plattformar.

Enligt GeoZilla, en UK-baserad platsspÄrningsapp, Àr det största problemet som nuvarande erbjudanden har att hantera batteriladdning. Det vill sÀga nÀr ett utvecklingsteam bygger i en konstant GPS-anslutning lider batterilivslÀngden exponentiellt eftersom den stÀndigt söker efter en signal, Àven nÀr telefonen Àr lÄst.

Detta kan vara extra problematiskt nÀr man tittar pÄ demografin som GeoZilla riktar sig till: förÀldrar och barn. Det Àr dÀrför de bestÀmde sig för att bygga GeoZilla med olika metoder för platsspÄrning i Ätanke.

I stÀllet för att upprÀtthÄlla konstant GPS-anslutning anvÀnder GeoZilla Wi-Fi och mobiltelefontorn för att spÄra anvÀndare pÄ plattformen. Det kommer dock att anvÀnda GPS-spÄrning men bara som en sista utvÀg.

Som laget sÀger anvÀnder GeoZilla mycket mindre batteriström via dessa metoder Àn deras konkurrens. GeoZilla begÀr till exempel plats baserat pÄ anvÀndarnas efterfrÄgan kontra stÀndiga frÄgor bakom kulisserna: du vet var din familj Àr nÀr du frÄgar om var de Àr. Vidare integreras plattformen direkt med Facebook och Swarm sÄ att du kan spÄra plats via sociala medier.

TÀnk pÄ fördelarna hÀr ett ögonblick. Denna alternativa funktionalitet fungerar utan att barn behöver öppna och anvÀnda GeoZilla-appen sjÀlva och lÄter förÀldrar ta reda pÄ var deras barn Àr utan att behöva grÀva igenom Facebook. I huvudsak överbryggar appen kommunikationsgapet mellan sociala medier mellan barn och förÀldrar. GeoZilla erbjuder Àven grupp- och individuella chattfunktioner samt platsÀndringsvarningar nÀr nÄgon gÄr in i eller lÀmnar ett geofekt omrÄde, som skola, hem eller arbete.

geo3

”Det Ă€r inte lĂ€tt att övertyga barn att anvĂ€nda en separat app bara för att lĂ„ta förĂ€ldrar veta att de Ă€r okej. Andra platsspĂ„rningsappar erbjuder indirekt integration av sociala medier, annars krĂ€ver de att förĂ€ldrar loggar in pĂ„ sociala medier med sitt barns kontouppgifter, sĂ€ger Alex Sharov, GeoZilla VD och grundare. “GeoZilla erbjuder integrering med ett klick pĂ„ sociala medier som Ă€r bekvĂ€mt och behagligt för bĂ„de förĂ€ldrar och barn.”

geo2

De har haft en del inledande dragkraft med idén hittills och tagit in 450 000 dollar frÄn Werocks och oberoende Àngelinvesterare efter lanseringen i beta för Android och iOS. Det kommer att bli intressant att se om deras app kan Àndra paradigmet för nuvarande platsspÄrningstjÀnster och fÄ en bred anvÀndning. Vi kommer sÀkert att hÄlla dig uppdaterad om framtida nyheter om saken.

Bildkredit: GeoZilla presslag