HomeKit Àr den senaste Apple-produkten som har en allvarlig sÀkerhetsfel

HomeKit Àr den senaste Apple-produkten som har en allvarlig sÀkerhetsfel

En noll-dagars sÄrbarhet med Apples HomeKit exponerade anvÀndarnas smarta dörrlÄs och garageportöppnare för hackare, 9to5Mac rapporter. De allvarliga sÀkerhetsproblemen har redan ÄtgÀrdats via en server-patch frÄn Apple, och en uppdatering till iOS 11.2 kommer inom en snar framtid för att fixa eventuella trasiga funktioner.

Webbplatsen rapporterar att en ”HomeKit-sĂ„rbarhet i den nuvarande versionen av iOS 11.2 har visats 9to5Mac som tillĂ„ter obehörig kontroll av tillbehör inklusive smarta lĂ„s och garageportöppnare. ” Det beskriver felet som ”svĂ„rt att reproducera”, men sa att det potentiellt ”tillĂ€t obehörig kontroll av HomeKit-anslutna tillbehör inklusive smarta lampor, termostater och pluggar.”

AnvÀndare behöver inte springa runt och koppla bort alla HomeKit-anslutna enheter: 9to5Mac sÀger att Apple redan har distribuerat en serveruppdatering som fixar felet, som fanns i HomeKit-tjÀnsten, snarare Àn koden pÄ enskilda klientenheter.

Upplysningen om en annan dÄlig sÀkerhetsfel kommer vid en fruktansvÀrd tid för Apple. Bara förra veckan hittade utvecklare en stor brist i macOS High Sierra som gjorde det möjligt för nÄgon att fÄ root-Ätkomst till en lÄst Mac, utan att anvÀnda avancerad kunskap och sekunder av fysisk Ätkomst till maskinen. Den bristen avslöjades offentligt medan den fortfarande levde; i fallet med detta HomeKit-fel verkar det som 9to5Mac höll det tyst tills Apple hade en chans att fixa det.

I en kommentar till 9to5Mac, Sa Apple ”problemet som pĂ„verkar HomeKit-anvĂ€ndare som kör iOS 11.2 har rĂ€ttats. Korrigeringen avaktiverar tillfĂ€lligt fjĂ€rrĂ„tkomst till delade anvĂ€ndare, som kommer att Ă„terstĂ€llas i en programuppdatering i början av nĂ€sta vecka. ”

Även om buggens exakta natur inte har avslöjats lĂ„ter det mycket mer finnicky Ă€n macOS High Sierra root bug. 9to5Mac sa att “sĂ„rbarheten krĂ€vde minst en iPhone eller iPad pĂ„ iOS 11.2, den senaste versionen av Apples mobila operativsystem, ansluten till HomeKit-anvĂ€ndarens iCloud-konto”, vilket inte Ă€r exakt enkelt. Men alla sĂ€kerhetsfel som potentiellt ger en frĂ€mling tillgĂ„ng till ditt hack Ă€r dĂ„liga nyheter för Apple och pĂ„litligheten hos smarta hemtillbehör i allmĂ€nhet.