HOMTOM Zoji Z33 unboxing och första intryck: ett fÄr i en vargs hud

HOMTOM Zoji Z33 unboxing och första intryck: ett fÄr i en vargs hud

“HOMTOM Zoji Z33 Ă€r den mest hĂ„llbara smarttelefonen som finns i budgetomrĂ„det”

Innan jag börjar mina första intryck av HOMTOM Zoji Z33 vill jag att du tar en andning och lÄter dessa siffror Business Insider sjunka in.

45 procent av smartphone-Ă€garna kommer sannolikt att skada sina telefoner av misstag
38 procent av anvÀndarna slÀpper telefonen direkt ur handen
28 procent av anvÀndarna kommer sannolikt att dunkla sina telefoner i vÀtska och 8 procent spilla pÄ sin enhet
Den genomsnittliga tiden för anvÀndaren frÄn att köpa till att bryta telefonen Àr ~ 10 veckor

Det Ă€r mer troligt att du bryter din smartphone Ă€n att vinna ett lotteri. SĂ„ vad gör du? Du köper ett fodral och slĂ„r pĂ„ det, men Ă€ven dĂ„ Ă€r din smartphone inte sĂ€ker. Det Ă€r dĂ€r robusta smartphones som har utformats specifikt för att motstĂ„ sĂ„dant missbruk kommer in. NĂ„gra exempel pĂ„ sĂ„dana telefoner frĂ„n mitt huvud Ă€r Samsung Galaxy S Active-serien, CAT-serien av smartphones och Doogee S90 (första intryck). Men alla dessa smartphones har en sak gemensamt – en rejĂ€l prislapp. Det Ă€r hĂ€r HOMTOM Zoji Z33 kommer in i bilden som den mest hĂ„llbara smarttelefonen som finns tillgĂ€nglig under 15 000 Rs. Jag anvĂ€nde smarttelefonen en kort stund och sĂ„ hĂ€r kĂ€nner jag mig för den.

Zoji Z33 UFI 13

Steve Jobs sa en gĂ„ng: “Förpackningar kan vara teater, det kan skapa en historia.” HOMTOM fĂ„r förpackningsdelen rĂ€tt med en fyrkantig svart lĂ„da med minimal branding. Ta bort locket och du kommer att se Zoji Z33 insvept i plast pĂ„ en bricka. Under smarttelefonen finns tillbehör som inkluderar vĂ€ggladdaren, en ljusröd USB Type-C-kabel, en Type-C till 3,5 mm-dongel och en annan dongel för Type-C till USB i full storlek för dataöverföring. Som det Ă€r fallet med alla prisvĂ€rda smartphones, fĂ„r Zoji Z33 inte ett par hörlurar i förpackningen. Rekvisita till varumĂ€rket för att förinstallera ett skĂ€rmskydd pĂ„ enheten och tillhandahĂ„lla ett extra skĂ€rmskydd i lĂ„dan.

Zoji Z33 UFI 10

Zoji Z33 i sig har ett skrÀmmande utseende tack vare den robusta konstruktionen och har ocksÄ ett förtroendeskapande grepp. Smarttelefonen Àr tillverkad av starkt polykarbonat i sin helhet och chassit Àr sÀkrat med tre skruvar pÄ vardera sidan. Telefonen har en IP68-certifiering, vilket gör den ogenomtrÀnglig för vatten, damm och droppar. Bakpanelen har en intressant korsvÀvdesign som ger smarttelefonen en unik karaktÀr. Att lÀgga till kul i designen, det finns orange trim lÀngs sidorna pÄ baksidan sÄvÀl som övre och nedre kanten. Designen pÄminner mig nÄgot om Doogee S90, som har ett liknande fÀrgschema. PÄ bakpanelen finns en modul med dubbla kameror, fingeravtryckslÀsare, LED-blixt med dubbelt ton och högtalargaller. Du hittar de fysiska knapparna pÄ höger kant, hybrid dual-SIM-kortplats till vÀnster och USB Type-C med en enda mikrofon i botten. SIM-kortplatsen pÄ eft och Type-C-porten pÄ botten Àr tÀckta av gummiklaffar som hÄller damm och vatten ute. Det finns inget 3,5 mm ljuduttag pÄ smarttelefonen.

NÀr det kommer till Zoji Z33, kommer smarttelefonen utrustad med en 5,85-tums skÀrm med bildförhÄllandet 19: 9, HD + skÀrmupplösning och Corning Gorilla Glass. Trots att den Àr en 19: 9-skÀrm verkar skÀrmen vara mindre Àn vad den faktiskt Àr pÄ grund av extremt rundade hörn, stora ramar och ett stort hack pÄ toppen med mycket slösat utrymme. Den rÀddande nÄd Àr kvaliteten pÄ det visuella eftersom skÀrmen ger skarpa texter, kraftfulla fÀrger och riklig ljusstyrka. Av nÄgon anledning har HOMTOM uteslutit möjligheten att dölja skÄran, sÄ om du inte Àr ett fan av skÀrmskÄran finns det inget du kan göra Ät det.

Zoji Z33 UFI 07

NÀr vi flyttar till prestanda aspekten av Zoji Z33, lÄt mig bli ren. Jag hade inte riktigt stora förhoppningar frÄn Zoji Z33 med tanke pÄ att smarttelefonen drivs av en daterad 1,3 GHz fyrkÀrnig MediaTek MT6739-processor. Under min korta tid med smarttelefonen upplevde jag en liten fördröjning och stammande animationer. Chipset stöds av 3 GB RAM och 32 GB lagring, som kan utökas ytterligare till 256 GB. Det finns ocksÄ Hotknot OTG-funktionen, som tillÄter anvÀndare att ansluta flash-enheter med hjÀlp av dongeln som medföljer i rutan. Av det inbyggda lagringsutrymmet Àr 24,2 GB tillgÀngligt för anvÀndaren. Smarttelefonen stöder Android 8.1 Oreo i sin lagervariation ur lÄdan och drivs av ett kraftigt 4600 mAh batteri.

Zoji Z33 UFI 05

LÄt oss prata om kameror. HOMTOM Zoji Z33 har en dubbelkamerainstÀllning pÄ baksidan som bestÄr av en 16-megapixel primÀr kamera som stöds av en 2-megapixels djupavkÀnnande enhet. För selfies fÄr du en 13-megapixelsensor pÄ framsidan. Kameraappens grÀnssnitt Àr anpassat och pÄminner mig om Android Kitkat. GrÀnssnittet Àr minimalt med panorama, skönhet, oskÀrpa och normala lÀgen pÄ toppen. Det finns en stor avtryckare lÀngst ner med möjlighet att spela in video eller klicka pÄ bilden pÄ vardera sidan. De första bilderna frÄn bÄde bakre och frÀmre kameror var minst sagt anstÀndiga. HDR-lÀget tog dock lÄng tid att bearbeta bilden, suddighetslÀget hade synliga mjuka kanter och grÀnssnittet kÀndes lite lÄngsamt (detta kan hÀnföras till den daterade processorn).

HOMTOM Zoji Z33 har designats för endast ett och ett syfte, vilket Àr att erbjuda en robust smartphone utan att bryta banken och det gör jobbet perfekt. Om du Àr nÄgon som Àr ute och gillar för det mesta och letar efter en sekundÀr robust telefon att anvÀnda, Àr det hÀr enheten för dig. Men om det inte Àr fallet finns det mycket bÀttre överkomliga smartphones som Xiaomi Redmi Note 7 (recension), Samsung Galaxy M20 (recension) och Realme 3 (recension).