Honor kan lansera sin första 5G-smartphone under andra halvan av 2019

Honor 20 och Honor 20 Pro-specifikationer, pris och lanseringsdatum lÀckt ut

“Honors 5G-telefon förvĂ€ntas lanseras efter moderbolaget Huaweis 5G-telefon med eget varumĂ€rke, som ska lanseras under de kommande mĂ„naderna.”

Huaweis undermÀrke Honor rapporterades ursprungligen förra Äret att förbereda en 5G-klar smartphone för 2019. Nu, den senaste rapporten sÀger att Honors 5G-smartphone kommer att lanseras under andra halvÄret mot slutet av 2019. Lanseringen kommer att hÀnda efter att moderbolaget Huawei lanserar en 5G-klar smartphone under sitt eget varumÀrke, som förvÀntas vara nÀrvarande som en del av företagets portfölj av enheter vid Mobile World Congress, 2019.

Det har hittills inte kommit nÄgot ord frÄn Honor nÀr det gÀller vilken av dess enheter som kan presenteras med 5G-utrustningen. Den nyligen lanserade Honor View 20 kan vara en stark utmanare för att vara den valda enheten, eftersom den Àr den senaste generationens flaggskepp under varumÀrket Honor och drivs av HiSilicon Kirin 980 SoC. Honor har ocksÄ gott om tid att installera det nödvÀndiga 5G-modemet (tillval) som möjliggör höga bandbreddshastigheter, tillsammans med redesign av antennerna pÄ den berörda smarttelefonen för att uppfylla 5G-normer och krav.

Honor View 20 recension - 91mobiles FB feat

Huawei, en av de största aktörerna i nÀtverks- och anslutningsinfrastrukturutrymmet, har en fördel av sin expertis inom nÀtverksutplaceringsutrymmet. Företaget tillverkar, tillsammans med chipset för smarttelefonanslutningsmodem, ocksÄ chips som driver nÀtverksstationer. NÀr 5G-smartphones börjar distribueras i mainstream kan Huawei anvÀnda sin fördelaktiga position för att effektivisera introduktionen av 5G-support i sina smartphones, vilket gör det till en av de största aktörerna i det kommande 5G-smartphoneutrymmet.

Företagets osÀkra position i USA innebÀr dock att Honors kommande 5G-smartphone (eller till och med Huaweis egen, för den delen) nÀstan inte kommer att lanseras i Nordamerika. Dess nÀtverksaktiverade enheter Àr ocksÄ förbjudna i Japan, Australien och Nya Zeeland, vilket minskar sina potentiella lanseringsmarknader till Kina, Indien och Europa. Detta kan hÀmma dess potential pÄ specifika marknader, vilket kan se att LG, Samsung, OPPO och OnePlus dra nytta av marknaden.