Honor Play; årets speltelefon

Avatar for Amnah Fawad

Efter Honor 8 och 10 är Huawei redo att lansera en annan telefon i år; Honor Play. Som namnet får dig att tänka på är det en speltelefon som är avsiktligt byggd för att ha ett kraftfullt batteri som kan köra avancerade spel. Telefonen släpps den 30 augusti på IFA 2018 och här är vad vi vet hittills:

Dess viktigaste funktioner

Ryktet säger att Honor Play kommer att bli en stor hit som en speltelefon på marknaden. Låt oss ta reda på vad den har i beredskap för oss!

Designen

Om du är en sucker för fullmetallkroppar, kommer du definitivt att älska den här. Honor Play ser ut som en modifiering av Huaweis sista telefon, dvs Honor 10. Eftersom telefonen är helt metall är den lätt att hålla. Men här är en bummer; Honor Play är lite tyngre och väger 176 g.

För en 6,3-tums skärm är telefonen ganska stor främst på grund av dess bildförhållande på 19,5: 9. Den har en tunn ram runt kanterna. Måtten 157,9x 74,3x 7,5 mm kan vilseleda dig; att hålla telefonen inte känns stretchig för dina händer.

Det är Display

När det gäller skärmen är Honor Play snyggt. Den har en full HD + -panel med 409 pixlar per tum. Telefonen känns fantastiskt att hålla och greppet som hela metallkroppen ger den är mycket bättre än de glasbackade telefonerna där ute.
Honor Play
Telefonen har runda kanter med en USB-C-port och ett 3,5 mm hörlursuttag. Förutom de två portarna finns det också en högtalare. Dess fingeravtryckssökning är på baksidan vilket uppenbarligen inte är så trevligt.
Honor Play

Prestanda

Precis som tidigare Honor-telefoner har Honor Play också HiSilicon Kirin 970-chipset som är företagets egen teknik. Denna chipset är inte mindre än Qualcomm Snapdragon 845 som används av de flesta av de bästa varumärkena. Chipsatsen gör att telefonen går sömlöst även när flera appar var öppna.
När det gäller benchmarking är prestationen för Honor Play förstklassig. Så för alla hardcore-spelare där ute tror vi inte att någon telefon är bättre än detta på marknaden åtminstone de närmaste månaderna. Var det Fortnite, Asfalt, PUBG eller något annat tungt spel för den delen; omfamna dig själv för att få en upplevelse med Honor Play.

Kamera

Telefonen erbjuder en dubbel skytt på baksidan; en 16MP-sensor med f / 2.2-bländare och en 2MP-djupgivare. Detta gör att du kan ta bokeh-bilder. Men kameraresultatet kanske inte är lika bra som Honor 10, men ett väl upplyst rum kan göra underverk för ditt skott.
Honor Play
För den främre kameran finns 16MP f / 2.0-bländare som tar bra selfies. Sammantaget är kameran över genomsnittet men inte lika fantastisk som Honor 10 eller andra senaste telefoner på marknaden. Så om du vill köpa en bra kameratelefon föreslår vi att du också överväger andra alternativ.

Batteri och operativsystem

Telefonen är utrustad med en 3.750 mAh-cell som låter som en hel del. Eftersom telefonen levereras med en bonus för sömlöst avancerat spel, förväntar vi oss en robust och lysande batteritid för att stödja den.
Dessutom kommer telefonen integrerad med ‘GPU Turbo’ som kompletterar den totala GPU-prestandan och minskar energif√∂rbrukningen med 30 procent.
Honor Play
Honor Play använder Emotion UI 8.1-gränssnittet som i grunden är Huaweis egen modifierade Android 8 Oreo. Rykten säger att telefonen kan komma med en Android Pie men vi kan inte säga så mycket om detta just nu. Låt oss bara vänta tills nyheterna är bekräftade.

Specifikationer

Operativ system: Android v8.1 (Oreo)

Kamera: 16MP bak och fram med digital zoom, automatisk blixt, ansiktsavkänning, leendetektering, tryck för att fokusera

Lagring: 64 GB som kan utökas till 256 GB microSD

Visa: 6,3 tum med 1080x 2340 pixlar upplösning

Anslutning: WiFi 802.11, Bluetooth v4.2, 2G, 3G och 4G stöd
Dual Sim-telefon

AI-integration

Företaget använder Kirin 970s AI-funktioner för en 4D-spelupplevelse. Ja, telefonen analyserar både bilder och ljud i realtid och ger en lämplig vibrationsåterkoppling. Dessutom hjälper AI-integrering också till att simulera 3D-surroundljud.

Sista ordet

Sammantaget är Honor Play en jack-of-all-trades-telefon med en bättre spelupplevelse har en speciell funktion. Företaget har inte bara fokuserat på telefonens spelfunktioner utan har också sett till att det ser elegant ut och är bekvämt att hålla.
Men om en bra kamera är en förutsättning för dig, kanske du vill gå till andra alternativ som Honor 10, Oppo f9 etc. Med det menar vi inte att kameran är dålig, den är inte lika fantastisk som andra telefoner där ute på marknaden.
Telefonen kommer snart att slå på den brittiska marknaden och vi förväntar oss att priset kommer att offentliggöras vid IFA 2018 den 30 augusti.
Kom tillbaka snart för fler uppdateringar om det!