Honor View 20 vs OnePlus 6T: prisvärda flaggskepp bekämpar det

Honor View 20 vs OnePlus 6T: prisvärda flaggskepp bekämpar det

“Till ett pris av 37999 Rs tar Honor View 20 kampen direkt till OnePlus 6T”

Under ganska lång tid har OnePlus regerat prisnivån Rs 30K till Rs 40K på den indiska smarttelefonmarknaden med sina laddade erbjudanden. Det har funnits varumärken tidigare som försökte utmana OnePlus-dominansen men ingen kunde lyckas. Det senaste företaget som utmanar herravälden för OnePlus är Huaweis undermärke, Honor. Telefonmakaren lanserade nyligen sitt senaste flaggskepp РHonor View 20 (recension) i Indien. Och med ett startpris på 37999 Rs är det ganska uppenbart att Honor View 20 går direkt efter OnePlus 6T (recension). Undrar du om den senaste smarttelefonen kan stjäla kronan från OnePlus 6T? Låt oss ta reda på det i denna jämförelse.

Design och display

Honor-View-20-review-91mobiles-13.jpg

Fr√•n och med designen r√•kar OnePlus vara en trogen tro p√• ordspr√•ket: “Om det inte √§r trasigt, fixa det inte”. D√§rf√∂r har OnePlus 6T samma glassandwichdesign som sin f√∂reg√•ngare med b√∂jda kanter p√• baksidan med till√§gg av ett vattendroppsk√•r p√• framsidan. Honor har √• andra sidan alltid varit i framkant n√§r det g√§ller estetikavdelningen, och View 20 √§r inget undantag. Enheten levereras ocks√• med en f√∂rstklassig sm√∂rg√•sdesign men med den unika Aurora Nanotexture-designen p√• baksidan. Det som g√∂r designen unik √§r att n√§r ljuset tr√§ffar smarttelefonen i en vinkel finns det ett distinkt V-format m√∂nster som ser ganska attraktivt ut. Dessutom √§r Honor-erbjudandet det f√∂rsta i Indien som kommer med en h√•lsk√§rm f√∂r att rymma selfie-kameran.

OnePlus 6T-recension 17

På tal om skärmen kommer Honor View 20 med en 6,4-tums IPS-panel med full HD + -upplösning och 91,82 procent skärm-till-kropp-förhållande. Displaypiercing är helt diskret och ger en uppslukande tittarupplevelse. OnePlus 6T har i jämförelse en mer konventionell vattendroppskärning ovanpå skärmen som mäter en 6,41-tums Optic AMOLED-skärm med full HD + upplösning (1 080 x 2 340 pixlar) och 19,5: 9 bildförhållande. AMOLED-panelen på OnePlus-handenheten är definitivt ett bättre val än IPS-panelen på Honor View 20, men det betyder inte att den senare är långt efter. Dessutom saknar 6T stanshålsdisplayens wow-faktor.

Hårdvara och mjukvara

Honor-View-20-review-91mobiles-12.jpg

I kärnspecifikationsavdelningen drivs OnePlus 6T av den senaste generationens flaggskepp Qualcomm SoC, Snapdragon 845, med RAM-alternativ på upp till 10 GB (för McLaren Edition) och upp till 256 GB lagring. Däremot har Honor View 20 den senaste HiSilicon Kirin 980-processorn från Huawei som stöds av upp till 8 gig RAM och 256 GB lagringsutrymme. View 20 får överhand över 6T eftersom den levereras med Dual Neural Processing Units (NPU) som följer med SoC och GPU Turbo 2.0 för att underlätta spelprestanda. Den totala prestandan förbättras ytterligare genom närvaron av vätskekylteknik, som håller värmen i kontroll och säkerställer optimal prestanda i retur.

OnePlus 6T-recension22

OnePlus 6T har en kant n√§r det g√§ller programvaruavdelningen eftersom den k√∂r Oxygen OS baserat p√• Android 9 Pie. Den skr√§ddarsydda huden har uppskattats av b√•de anv√§ndare och kritiker. Honor View 20 f√•r ocks√• Android Pie som basprogramvara men det √§r skiktat med Magic UI 2.0, som kommer med massor av funktioner, animationer och lite bloatware. √Ąven om OnePlus √§r k√§nt f√∂r att rulla ut programuppdateringarna regelbundet och ofta, √§r Honors uppdateringsschema inte lika snabbt.

När det gäller säkerhet flanar OnePlus 6T och fingeravtrycksläsare under displayen och möjligen den snabbaste ansiktslåsning i branschen. Dock är fingeravtrycksläsaren under displayen på handenheten en första generationens teknik och behöver fortfarande strykas. I motsats till detta levereras Honor View 20 också med ansiktslåsningsfunktionen, tillsammans med den konventionella men extremt snabba och exakta bakmonterade fingeravtrycksläsaren.

Kamera och batteri

Honor-View-20-review-91mobiles-14.jpg

Både Honor View 20 och OnePlus 6T stoltserar med dubbla kameror på ryggen. OnePlus 6T har en 16-megapixel primär shooter tillsammans med en sekundär 20-megapixel shooter och dubbla LED-blixt. Honor View 20 å andra sidan kommer fram i denna avdelning tack vare tekniskt avancerad installation. Modulen med dubbla kameror på baksidan har en huvudsensor på 48 megapixlar från Sony IMX 586 och en 3D ToF-objektiv på baksidan. Huvudkameran erbjuder standardlägen som porträtt, natt, långsam och tidsfördröjning, samma som OnePlus 6T. Den sekundära snapper möjliggör funktioner som AR, 3D-rörelsekontrollerat spel, AI-kaloriräkning och 3D-formning, vilket är en fördel jämfört med OnePlus-erbjudandet. Dessutom har Honor View 20 närvaron av AI-scendetektering och andra AI-stödda funktioner, tack vare Dual NPU. Honor View 20 tävlar också framåt när det gäller selfies, eftersom den levereras med en 25 megapixelspelare inbäddad i skärmen som piercerar framifrån. Selfieskytten får också stöd av Honors AI- och maskininlärningsalgoritmer för att ytterligare förbättra resultaten. Som jämförelse erbjuder OnePlus 6T en 16-megapixelspelare framför.

OnePlus-6T-Thunder Purple-InPictures 06

Slutligen är batterierna på dessa smartphones inte riktigt poler från varandra, men om vi verkligen måste nitpick, förlorar OnePlus 6T än en gång till Honor-erbjudandet. Honor View 20 har utrustats med ett massivt 4000 mAh batteri med 4,5 V / 5 A snabb laddningsstöd. OnePlus flaggskepp levereras med ett något mindre 3700 mAh batteri med Dash Charging, vilket är känt för sin hastighet. Men om du väljer McLaren Edition av enheten får du Warp Charge, som är en 30W-teknik som OnePlus hävdar kan ladda 50 procent på 20 minuter och 100 procent på en timme.

Avslutande tankar

Det är säkert att säga att både OnePlus 6T och Honor View 20 är nack mot nacke när det gäller specifikationerna, men Honor View 20 kommer dock framåt när det gäller den nya generationens teknologier samt AI-aktiverade funktioner. Medan OnePlus-purister kanske svär vid den råa kraften och vanilj Android-upplevelsen som 6T levererar, kan köpare luta sig mot ett mer attraktivt och banbrytande paket som är Honor View 20. Vilken skulle du gå för? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.