Honor Watch Magic recension: ett anständigt fitnesscentrerat alternativ

Honor Watch Magic recension: ett anständigt fitnesscentrerat alternativ

‚ÄúThe Honor Watch Magic √§r mer ett fitnessband och mindre smartklocka. H√§r √§r v√•r syn p√• det ‚ÄĚ

Nyligen har jag börjat träna och har använt Xiaomi Mi Band 3 (recension) exklusivt under en längre tid. Att vara en alfahane hade jag ett grepp om Xiaomi-erbjudandet. Det var lite spetsigt för min smak, och dess försumliga vikt fick mig att missa min G-chock. Det var då jag fick Honor Watch Magic för granskning och min klagomål behandlades. Utseende kan dock vara vilseledande, och Honor Watch Magic är faktiskt närmare ett fitnessband än en smartwatch. Undrar varför jag säger det? Stanna hos mig för att ta reda på det.

Design

Honor Watch Magic har en cirkulär skärm som liknar en smartwatch men enheten är främst en fitnessspårare. Honor erbjuder Watch Magic i två varianter Рhelt svart med svart och rött silikonband och rostfritt stål med italiensk kohud och ett silikonlager på baksidan. Jag har den förra på min handled och jag måste säga att Watch Magic är en glädje att titta på. Smartwatchen är certifierad 5ATM, vilket innebär att den kan överleva 50 meter under vattnet i 10 minuter.

Det finns också tredjepartsband tillgängliga för bärbara och det är enkelt att byta dem tack vare snabbkopplingsmekanismen på fjäderstängerna. Du kan även använda vanliga klockarmband som matchar bredden. Honor hävdar att Watch Magic har skapats av 316L rostfritt stål och biologiskt nedbrytbart nylonplastchassi, vilket gör den till en av de tunnaste smartklockorna runt 9,8 mm. Det finns två fysiska knappar på sidan: den överst drar upp alla appar på klockan medan den nedre är begränsad till träningsappen.

Visa

Honor Watch Magic är utrustad med en 1,2-tums AMOLED-pekskärm, som erbjuder en skärmupplösning på 390 x 390 pixlar med en pixeldensitet på 326ppi. Jag är personligen ett fan av den hälsosamma runda skärmen, som inte har ett platt däck som ser ut som på Moto 360. Dessutom är AMOLED-skärmen tillräckligt ljus för att jag kunde se det tydligt även i direkt solljus när jag var ute och ränner. Tack vare de omgivande ramarna är skärmen också väl skyddad.

Efter en ny programuppdatering får användarna också välja mellan 13 klockor, men det finns inget sätt att anpassa någon av dem eller ladda ner tredjeparts. Min personliga favorit är Dashboard-urskivan, som visar stegräknare, hjärtslag och inaktivitetsspårare i en kronografstil. Det finns också dedikerade urtavlor för specifika användningsfall som träning, löpning, hjärtfrekvens, utomhus och sport bland andra.

Programvara och hårdvara

Honor Watch Magic använder ett eget operativsystem från varumärket, vilket innebär att det inte finns något appekosystem alls. Du måste nöja dig med de appar som har förinstallerats på bärbara enheter. Smartwatchen är kompatibel med Android 4.4 eller senare och iOS 9 eller senare. Du måste installera Huawei Health app på din smartphone (tillgänglig på både Android och iOS), varefter enheten kan kopplas ihop med din klocka med Bluetooth 4.2 LE. På tal om anslutningen har Watch Magic också NFC men dess användning verkar vara begränsad och inte funktionell i Indien.

Skärmdump_20190501-162734

Men som en fitnessspårare slash grundläggande smartwatch har du allt du behöver i Honor Watch Magic. Jag sa grundläggande smartwatch två gånger under denna recension, och anledningen är att smartwatch-funktionerna är halvbakade på Honor Watch Magic. För att illustrera kan du bara se numret på den som ringer och avvisa inkommande samtal. Dessutom visar den bärbara enheten bara en liten förhandsgranskning av aviseringar och de kan inte interageras med. Du kan dock svepa upp på urtavlan för att kontrollera de senaste aviseringarna, vilket är bekvämt.

Skärmdump_20190501-162734

Honor Watch Magic f√•r dock full po√§ng n√§r det g√§ller tr√§ningsfunktionerna. Enheten √§r utrustad med st√∂d f√∂r tre satellitpositioneringssystem inklusive GPS, GLONASS och GALILEO, f√∂r b√§ttre noggrannhet. Detta kommer till nytta n√§r du anv√§nder fitnessrelaterade funktioner som l√∂pning och cykling. P√• tal om h√•rdvara h√§vdar Honor att Watch Magic levereras med en “dubbel chipset”, som har en chipset dedikerad till prestanda och energieffektivitet. Jag st√§ller mig bakom p√•st√•endet n√§r 178mAh-batteriet p√• klockan varade i totalt 5 dagar med aviseringar, s√∂mnsp√•rning och pulsm√§tare som alltid √§r p√•.

Fitnessfunktioner och prestanda

Det är ganska uppenbart från antalet pass som Watch Magic kan spåra, den här enheten var mer avsedd för konditionsspårning än att hålla tid eller fördubblas som din smartphone. Klockan är dock en kraftfull träningsspårare som låter dig spåra träningspass som löpning, promenader, cykling, klättring, simning, löpband, träning och triatlon för seriösa fitnessintresserade. Under min tid med klockan kunde jag bara testa löpar- och gångspåraren och Watch Magic kunde visa alla data inklusive stegräkning och körd sträcka med försumbar felmarginal. Tack vare den avancerade GPS som nämnts tidigare kunde den bärbara enheten spåra det exakta avståndet och också visa spårning i realtid av min plats. Klockan visar också mycket extra data som medelhastighet, höjdökning, förbrända kalorier och hjärtfrekvensnivåer, vilket kan vara till hjälp för proffs.

Honor Watch Magic 91mobiles Recension 10

På tal om hjärtfrekvens har Honor Watch Magic kontinuerlig hjärtövervakning och visar data i realtid på din urtavla. Det finns ett alternativ att aktivera aviseringsvarningar för hög hjärtfrekvens, vilket låter användare välja en varning som sträcker sig från 100 bpm till 150 bpm. Detta är särskilt användbart för dem som har hjärtsjukdomar eller professionella idrottare som behöver konditionera sina träningspass synkroniserat med sina hjärtslag. Jag blev särskilt imponerad av Huawei TruSleep, som är utformad för att diagnostisera sömnkvalitet och andningsmönster för att diagnostisera sex typer av sömnproblem. För dem som bryr sig om att spåra sina sovmönster erbjuder Watch Magic detaljerad information som Deep Sleep, Light Sleep, REM Sleep och andningskvalitet. En fjäder i hatten på den här klockan är att TruSleep-tekniken har certifierats av Harvard Medical School.

Skärmdump_20190501-162703Skärmdump_20190501-162718Skärmdump_20190501-162659

Jag blev också imponerad av hur korrekt klockans inaktivitetsspårare är, skarp på 60 minuter, det skulle påminna mig om att gå av min stol och sträcka mig. Klockan har också ett alternativ för att mäta stress och ber om att aktivera automatiskt stresstest i menyn. Jag kunde dock inte hitta det i Huawei Health-appen och en liten undersökning visade att den bara är tillgänglig i Kina just nu.

Dom

Honor Watch Magic 91mobiles Recension 22

Rent ur ett fitness- och hälspårningsperspektiv är Honor Watch Magic till 13999 Rs ett lysande alternativ. Men Amazfit Verge (recension), som är tillgänglig för 11999 Rs, ger ett mer övertygande erbjudande med en identisk funktion som en AMOLED-skärm, omfattande fitnessfunktioner och bra batteritid. Fitbit Versa Lite är ännu ett solidt alternativ, om än lite dyrt, med liknande träningsförmåga och interaktiva meddelanden på Android.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Omfattande träningsfunktioner Kontinuerlig pulsmätare Noggrann sömnspårning Estetisk design Utmärkt batteritid

Nackdelar

Begränsade smartwatch-funktioner Trasiga meddelanden Vissa funktioner är inte tillgängliga i Indien