HP behÄller topplistan pÄ den indiska PC-marknaden eftersom den totala marknaden krymper med 8 procent: IDC

Top-laptops-under-30000-feature

“HP Inc. behöll sitt ledarskap pĂ„ PC-marknaden med en andel pĂ„ 28,1 procent under första kvartalet 2019”

Enligt den senaste rapporten frÄn International Data Corporation (IDC) sÄg den indiska PC-marknaden en nedgÄng jÀmfört med tredje kvartalet i rad. Rapporten anger att det totala antalet leveranser under första kvartalet 2019 var 2,15 miljoner enheter, vilket motsvarar en minskning med 8,3 procent. Rapporten avslöjar ocksÄ ett antal anledningar som orsakade nedgÄngen pÄ den indiska PC-marknaden.

Topp-bÀrbara datorer-under-30000-funktionen

Enligt IDC Ă€r den frĂ€msta orsaken till marknadsnedgĂ„ngen svag efterfrĂ„gan frĂ„n konsumenter trots stora kommersiella affĂ€rer. Den andra anledningen som pĂ„pekas av rapporten Ă€r den högre mĂ€ngden kvarvarande lager frĂ„n förra kvartalet. Det begrĂ€nsade utbudet av chipsets frĂ„n Intel har ansetts vara den sista spiken i kistan. Konsumenten inom PC-marknaden upplevde en minskning med 26,5 procent av transporterna jĂ€mfört med samma kvartal frĂ„n förra Ă„ret. Å andra sidan var det kommersiella segmentet nĂ„got bĂ€ttre med en tillvĂ€xt pĂ„ 7,3 procent under det senaste Ă„ret.

HP Stream-bÀrbara datorer

HP behöll numero uno-platsen med en marknadsandel pÄ 28,1 procent trots att ha bevittnat en nedgÄng pÄ 9,7 procent jÀmfört med Äret innan. Efter HP i andra plats Àr Dell med en marknadsandel pÄ 25,9 procent. Företaget bevittnade en tillvÀxt pÄ 2,2 procent under det senaste Äret och 26,7 procent under det senaste kvartalet. PÄ tredje plats, med 25,2 procent marknadsandel, Àr Lenovo. Den kinesiska jÀtten bevittnade en tillvÀxt pÄ 6,2 procent jÀmfört med föregÄende kvartal och 29,2 procent tillvÀxt kvartalsvis. Den mest populÀra kategorin var bÀrbar dator, som stod för 61,4 procent av de totala transporterna men observerade en nedgÄng pÄ 9,8 procent jÀmfört med Äret innan.

IDC Àr dock övertygad om att marknaden kommer att ta fart under andra kvartalet frÀmst pÄ grund av omvalet av den sittande regeringen och skolkampanjen som drivs av leverantörer runt denna tid pÄ Äret.