HP Omen X 2S första intryck: en berättelse om två skärmar

HP Omen X 2S första intryck: en berättelse om två skärmar

“En snabb f√∂rsta titt p√• HP: s flaggskepp, b√§rbar dator med dubbla sk√§rmar – OMEN X 2S”

Vid Computex-evenemanget som hölls i Taiwan i år fick jag händerna på ASUS ZenBook Pro Duo (första intryck), en produktivitetsinriktad maskin med dubbla skärmar och det snabbaste mobilchipet från Intel. Det säger sig självt att det finns många fördelar med att ha två skärmar till sitt förfogande, varför vi ser fler och fler tillverkare anta denna designetos. Fall i punkt, bärbar datorjätte HP, som nyligen presenterade världens första gaming-bärbara dator med dubbla skärmar i Indien i form av OMEN X 2S. Jag lyckades titta närmare på enheten och här är mina första intryck av samma sak.

HP OMEN X 2S First Impressions 005

Specifikt är OMEN X 2S laddad till kärnan (ingen ordlek avsedd) eftersom enheten har upp till en Intel Core i9 nionde generationens oktakärnprocessor med 16 trådar och en turboklock på upp till 5 GHz. Processorn fungerar med upp till 16 GB RAM, liksom det branschledande Nvidia RTX 2080 Max-Q-grafikkortet. Intressant, trots de kraftfulla specifikationerna, är den bärbara datorn extremt snygg och den väger bara 2,8 kg, vilket inte är så vanligt i spelutrymmet.

HP OMEN X 2S första intryck 006

Så bra som den bärbara datorns specifikationer finns på papper blev jag lite besviken efter att ha spelat Counter Strike: Global Offensive på maskinen i cirka 20 minuter. Du förstår, den bärbara datorn kämpade för att erbjuda en sömlös spelupplevelse och det fanns många ramdroppar under min första stint med enheten. Att göra saken värre, CS: GO är inte ett grafiskt intensivt spel och jag räknade med att maskinen skulle smälta igenom spelet. Jag kommer dock att ge företaget fördelen av tvivlet och avstå från att bedöma OMEN X 2S prestanda förrän efter att jag har spenderat lite tid med det.

HP OMEN X 2S First Impressions 002

Med kärnspecifikationerna ur vägen, låt oss prata om den bärbara datorn USP, som är närvaron av en 6-tums 1080p-pekskärm ovanför tangentbordet. Skärmen fungerar tillsammans med 15-tums, 144Hz-panelen och underlättar flera användningsfall. Om du till exempel är en spelstreamer kan du öppna diskordchatten på den sekundära skärmen och köra ditt spel på huvudskärmen. Dessutom kan du till och med spegla en del av huvudskärmen på hjälpdisplayen, vilket kan vara insiktsfullt i titlar som PUBG eftersom du kommer att kunna hålla reda på fiendens dödsräkning samt ta en titt på in- spelkarta enkelt.

HP OMEN X 2S First Impressions 004

Så hur mycket kostar HP: s bärbara bärbara dator med dubbla skärmar? Tja, jag är rädd att priset på maskinen inte är för svag i hjärtat, eftersom enheten börjar vid Rs 2.09.990 för baskonfigurationen. För att veta om OMEN X 2S är värt dina pengar, håll dig uppdaterad med vår blogg, eftersom vi kommer att ha en recension på den bärbara datorn snart.