HTC 10 Àr den mest kraftfulla smarttelefonen i vÀrlden

HTC 10 hands-on: Årets mest överraskande smartphone

Jag granskade HTC 10 i morse och nÀr jag gjorde det noterade jag att det Àr en av de mest överraskande telefonerna som vÀrlden nÄgonsin har sett. Visst visste vi allt om telefonens design och specifikationer som ledde fram till tillkÀnnagivandet, men lÀckor verkar aldrig kunna mÄla en komplett bild. De gav oss ingen indikation pÄ att HTC 10 skulle ha klassledande batterilivslÀngd som varar upp till tvÄ dagar pÄ en enda laddning, de kunde inte förutse att telefonens kamera skulle vara sÄ imponerande som den Àr, och det nÀmndes inget pÄ allt som HTC 10 skulle erbjuda en touchupplevelse som Àr snabbare och smidigare Àn nÄgonting annat pÄ marknaden.

Men mest intressant Àr kanske kraften som HTC lyckades komma ur HTC 10 trots specifikationer som Àr i linje med andra Android-telefoner pÄ papper. LÀckor detaljerade noggrant telefonens specifikationer före dess tillkÀnnagivande, naturligtvis, men vi hade ingen aning om att de skulle komma ihop sÄ hÀr.

MÅSTE SE: Det dumaste Sprint har gjort pĂ„ lĂ„ng, lĂ„ng tid

I början fokuserade Android-leverantörer pÄ specifikationer och kraft som ett sÀtt att skilja sig frÄn varandra. De flesta telefoner sÄg ungefÀr likadana ut och innehöll ungefÀr samma funktionsuppsÀttning, men varje ny modell var kraftfullare Àn den förra och det var en om det bara var stora försÀljningsstÀllen.

Tack och lov har marknaden utvecklats ganska sedan dess.

Leverantörer lÀgger fortfarande enorm tid och energi pÄ att göra hastighets- och prestandaförbÀttringar, men de flesta ledande telefoner Àr ungefÀr i nivÄ med varandra nÀr det gÀller kraft. SÄ istÀllet för att böja muskler lyfter företag fram nya funktioner och viktiga förbÀttringar av viktiga saker som kameror och batteritid.

Kraft Àr fortfarande viktigt för mÄnga anvÀndare och det finns en ny sheriff i stan som ingen sÄg komma.

NĂ€r Android-fans tĂ€nker pĂ„ “kraft” Ă€r HTC verkligen inte det förnamn som kommer att tĂ€nka pĂ„. Namnet kanske inte ens kommer att tĂ€nka alls. Men allt som förĂ€ndras i Ă„r, förutom den fantastiska designen av metall och glas, bortom den dramatiskt förbĂ€ttrade kameran, bortom den nya nya programvaran och bortom den fantastiska batteritiden, har HTC ocksĂ„ lyckats bygga den mest kraftfulla smarttelefonen vĂ€rlden nĂ„gonsin har sett … med en överraskande stor marginal.

Som jag noterade i min HTC 10 recensionlyckades telefonen ha en genomsnittlig poÀng pÄ 145 595 i Antutu-riktmÀrketesterna. Ett nyligen lÀckt riktmÀrke frÄn ett par dagar sedan sprang till och med hela vÀgen upp till 156 000-serien, Àven om telefonen som testas kanske inte har kört slutlig programvara.

Även med mina resultat som har den lĂ€gsta av de tvĂ„ poĂ€ngen Ă€r HTC 10 den mest kraftfulla telefonen vĂ€rlden nĂ„gonsin har sett. Antutu slĂ€ppte nyligen helt nya siffror och den telefon som kommer nĂ€rmast HTC 10 Ă€r Xiaomi Mi 5, som fick poĂ€ng i 136.000-intervallet. Apples iPhone 6s och Samsungs nya Galaxy S7 kommer bĂ„da in under den siffran i intervallet 133 000 till 136 000.