HTC hÄller pÄ att introducera vÀrldens första blockchain-telefon

Saker ser sÀmre ut Àn nÄgonsin för HTC

Oktober har varit en av de mest trafikerade mÄnaderna i Android-historien nÀr det gÀller nya smartphone-utgÄvor. Hittills har vi sett fyra flaggskeppsannonser, inklusive LG V40 ThinQ, Razer Phone 2, Google Pixel 3 och Huawei Mate 20. Xiaomi Mi Mix 3 och OnePlus 6T kommer emellertid snart att följa.

Vi sÄg ocksÄ ett par nya mellantelefoner presenteras den hÀr mÄnaden: den nya Nokia 7.1 och Samsung Galaxy A9. Apples iPhone XR kommer ocksÄ att finnas tillgÀnglig online den hÀr veckan och i butikerna den 26 oktober. Men en telefon som ingen annan hÄller pÄ att presenteras i sin helhet pÄ bara nÄgra dagar, och det Àr vÀrldens första blockchain-telefon.

Redan i mitten av maj fick vi veta att HTC har börjat strÀva efter att skapa HTC Exodus, en telefon som borde ha blockchain-teknik i sin kÀrna. Det Àr nÄgot ingen annan smarttelefontillverkare har försökt, och det Àr desto mer förvÄnande att se HTC försöka skapa en. Sedan, i juli, lÀrde vi oss att det blir ganska dyrt.

Bitcoin och blockchain-teknik kan vara populÀra, men HTCs telefoner har inte varit det de senaste Ären. Vad hÀnder nÀr du kombinerar de tvÄ? Det Àr nÄgot HTC kommer att berÀtta för oss nÀsta vecka, den 23 oktober, nÀr Exodus kommer att presenteras. Hittills har vi bara nÄgra detaljer om vad Exodus kan erbjuda.

Vi vet att den kommer att innehĂ„lla en sĂ€ker inbyggd plĂ„nbok för kryptovaluta, samt stöd för decentraliserade applikationer (Dapps), och att den ska tillĂ„ta köpare att “Ă€ga sina data”, vad det Ă€n betyder. Men vi har ingen aning om hur Exodus kommer att fungera, och det blir intressant att se om Android Ă€r inblandat.

HTC slÀppte följande teaser pÄ Instagram utan att avslöja nÄgra detaljer om telefonen:

Telefonens dubbla kamera och fingeravtryckssensor kan kort upptÀckas i teasern, och det ser verkligen ut som Exodus kommer att se ut som HTC: s U12 + flaggskepp.

HTC Exodus-evenemanget Àr instÀllt till 23 oktober, en dag senare Àn det tidigare meddelade pressevenemanget, vid vilken tidpunkt vi vet mer om HTC: s blockchain-teknik för telefoner.