HTC tillkÀnnager hÀndelse i Kina den 11 juni, U19e-smarttelefonlansering förvÀntas

HTC tillkÀnnager hÀndelse i Kina den 11 juni, U19e-smarttelefonlansering förvÀntas

“HTC tros nu lansera en mellansmartphone i Kina den 11 juni, vilket har kommit som en överraskning för alla.”

Smartphone-lanseringsevenemang sker ganska mycket Äret runt nu, men ordet om ett kommande evenemang i Kina har förvÄnat mÄnga. Efter att ha legat vilande och trodde ha gÄtt ut ur smartphoneföretaget har HTC delat en teaser för ett evenemang som Àr planerat till 11 juni. Det kommer lite ur det blÄa, och till skillnad frÄn andra telefonföretag, som ser att flera enheter dyker upp pÄ benchmarkingwebbplatser och certifieringsmyndighetslistor hela tiden, finns det vÀldigt lite att fortsÀtta nÀr det gÀller att spekulera vad HTC har pÄ korten.

PhoneRadar har fÄngat vind pÄ en HTC-smartphone som nyligen dök upp pÄ AnTuTu och tror att lanseringen kan avse just den hÀr enheten. Kodenamnet HTC 2Q7A100, smarttelefonen rapporteras ha mellanspecifikationer men det verkar inte finnas nÄgot som passar rÀkningen för en fantastisk comeback av nÄgot slag. Enligt referenslistan drivs smarttelefonen i frÄga av Qualcomm Snapdragon 710 SoC, tillsammans med 6 GB minne. Det finns 128 GB inbyggt lagringsutrymme, medan skÀrmpanelen sÀgs vara en 6-tums full-HD + -panel med bildförhÄllandet 18: 9. PhoneArena tror att skÀrmen saknar nÄgra hack, och istÀllet anvÀnder breda ramar pÄ toppen för att rymma en enda enhetskamera.

HTC U19e lanseringsevenemang

Smarttelefonen har tippats för att kallas HTC U19e, vilket typ av intygar att det inte kommer att vara en del av företagets flaggskepp Exodus-sortiment, som var den sista enheten som lanserades frÄn sin stall. U19e förvÀntas köra Android 9.0 Pie ur lÄdan. HTCs Sense UI borde ocksÄ vara en del av ensemblen, medan det inte har nÀmnts vilken batterikapacitet det kan komma med.

Med tanke pĂ„ ‘e’ monikern som Ă€r kopplad till smarttelefonens namn Ă€r det troligt att den hĂ€r smarttelefonen kommer att vara en lĂ„geffektiv variant av flaggskeppet U19-enhet, som kan lanseras senare i Ă„r med Snapdragon 855 inuti. HTC, en gĂ„ng en pionjĂ€r inom pekskĂ€rmens mobiltelefontid, uppskattades kritiskt tills det började tappa tĂ€vlingen med medelmĂ„ttig prestanda, specifikationer och lĂ„gt prisvĂ€rda förslag. VarumĂ€rket har funnits Ă€ven efter att smarttelefonverksamheten upphört, frĂ€mst genom Vive-utbudet av virtual reality-produkter. HTC Vive har sett ett ganska starkt svar och har tagits i bruk av mĂ„nga spelarenor som levererar spĂ€nningen i VR-spel.

Det finns ingen information hittills nÀr det gÀller prissÀttning eller tillgÀnglighet av varumÀrkets smartphones, vilket bör bli tydligt nÀr huvudtalen hÄlls den 11 juni. HTC har inte heller förtydligat de marknader dÀr varumÀrket kan lansera nÀmnda U19e, Àven om det Àr osannolikt att HTC kommer att ta telefonen till Indien.