HTC Vive Focus Plus med bÀttre lins, 6DoF-kontroller, förbÀttrad komfort tillkÀnnages

HTC Vive Focus Plus controllers

“Den nya HTC Vive Focus Plus kommer att finnas tillgĂ€nglig i 25 lĂ€nder och erbjuder bĂ€ttre övergripande anvĂ€ndbarhet tack vare de nya 6DoF-kontrollerna.”

HTC Vive Focus Plus Ă€r hĂ€r och ger en ny upplaga av företagets anstrĂ€ngningar bakom bekvĂ€ma, bĂ€rbara VR-instĂ€llningar. Ända sedan introduktionen av den första Vive har det taiwanesiska företaget satsats mycket pĂ„ att utveckla Vives ekosystem för att bygga en mĂ„ngsidig vĂ€rld av virtuell verklighet, komplett med omfattande appstöd, mĂ„ngsidiga styrenheter, bĂ€ttre ergonomi och allt annat som kommer med dessa element.

HTC Vive Focus Plus-styrenheter

Huvudfaktorn som gör att HTC Vive Focus Plus sticker ut frÄn resten Àr dess styrenheter och tillgÀngligheten av produkten. I oktober förra Äret hade HTC introducerat ett utvecklingspaket för nya styrenheter för HTC Vive Focus, sitt första försök att packa det PC-bundna Vive-ensemblet i ett bÀrbart VR-headset med huvudbonader. Den första utgÄvan av Vive Focus var ganska berömvÀrd, men inkluderade styrenheter som bara inkluderade tre grader av frihet (3DoF) av rörelse. Detta innebar att Àven om Vive Focus hade stora skalningsfunktioner för effektiv VR-applikation, skulle styrenheterna begrÀnsa anvÀndarna till att anvÀnda dem inom begrÀnsade axlar och dÀrmed inte lÄta dem röra sig.

HTC Vive Focus Plus - presenterad

HTC Vive Focus Plus har under tiden premiÀr pÄ de nya styrenheterna, den hÀr gÄngen med sex frihetsgrader (6DoF). Detta kan spÄra din rörelse nÀr du rör dig i ett tredimensionellt utrymme. Specifikationerna för den nya Vive Focus Plus inkluderar Qualcomm Snapdragon 835-processor, en 3K AMOLED-skÀrm (2880 x 1600 pixlar), Vive Wave-firmwareplattformen och anslutning till HTC Viveport, onlinebutiken som packar i alla HTCs VR-aktiverade applikationer.

Det nya headsetets styrenheter behöver inte heller kalibreras regelbundet och de innehÄller bÄde beröringskÀnsliga omrÄden och analoga utlösare för att utföra ÄtgÀrder i headsetet. Det fÄr ocksÄ nya, högkvalitativa linser, som enligt uppgift förbÀttrar kvaliteten och hÀlsan hos bilderna. Det bÀsta Àr dock att HTC Vive Focus Plus kommer att göras tillgÀngligt i 25 lÀnder vid lanseringen i mitten av 2019. Den utbredda tillgÀngligheten kommer att kombineras ytterligare med en inhemsk kommersiell licens, sÄ organisationer behöver inte spendera extra pÄ att fÄ kommersiellt tillstÄnd för anvÀndning. Priserna kommer att meddelas nÀr headsetet lanseras.