Huawei 5G-fÀrdplan visar Juli lansering för Mate X 5G och en annan kommande 5G-smartphone

Huawei 5G-fÀrdplan visar Juli lansering för Mate X 5G och en annan kommande 5G-smartphone

“Huawei arbetar med sin tredje 5G-smartphone som kommer att lanseras senare i Ă„r i oktober”

Huawei meddelade nyligen att den hopfÀllbara smarttelefonen Mate X (i bilder) kommer att finnas tillgÀnglig i Indien i Är. Speciellt Àr Mate X vÀrldens första 5G-kapabla hopfÀllbara enhet som stÀlldes upp pÄ MWC 2019 tidigare i Är. Huawei meddelade att smarttelefonen kommer att göras tillgÀnglig under mitten av 2019 till en prislapp pÄ 2 299 euro. Nu har företaget avslöjat den exakta tidslinjen för sin 5G-enhetens utrullning.

huawei-5g-fÀrdplan

Vid Huawei Global Analyst Conference meddelade företaget sin fÀrdplan för 5G-enheter för Äret. Enligt företagets plan kommer Huawei Mate X att slÀppas nÄgon gÄng under juli 2019. FÀrdplanen avslöjar ocksÄ att varumÀrket har en ny 5G-smartphone pÄ gÄng, som kommer att lanseras senare i Är runt oktober. Detta kommer sÀrskilt att vara en tredje 5G-aktiverad enhet frÄn varumÀrket efter Huawei Mate X och Huawei Mate 20 X. Det har spekulerats i att Huawei kan lansera en 5G-aktiverad smartphone i sin kommande Mate 30-serie eller Nova-serie. I fÀrdplanen har Huawei ocksÄ avslöjat att den första Huawei trÄdlösa CPE kommer att lanseras i juni i Är följt av mobil Wi-Fi-router runt september.

Huawei vikbar smartphoneHopfÀllbar smartphone Huawei Mate X

För att sammanfatta Huawei Mate X kommer smarttelefonen med en 6,6-tums AMOLED-skÀrm, som expanderar till en 8-tums skÀrm nÀr den fÀlls ut. Det finns en tredje skÀrm i sin vikta del av smarttelefonen, som kan anvÀndas för att ta selfies. I prestandaavdelningen pryder telefonen Kirin 980-processorn, stöds av 8 GB RAM och 512 GB internt lagringsutrymme. Chipset har ocksÄ Balong 5000 5G-chipset, som ocksÄ stöder 2G, 3G och 4G. I bildavdelningen pryder smarttelefonens Leica-mÀrkta trippelkamerauppsÀttning bestÄende av 40MP (vidvinkelobjektiv) + 16MP (ultravidvinkelobjektiv) + 8MP (telefoto). Samma instÀllning förvandlas till selfieskytt nÀr den viks.

PÄ programvarans front startar Huawei Mate X EMUI 9.1.1 baserat pÄ Android 9 Pie. Att driva smarttelefonen Àr ett kraftigt 4500 mAh batteri med stöd för 55W Huawei SuperCharge snabbladdningsteknik.