Huawei 8K TV med integrerat 5G-modem lanserades enligt uppgift senare i Ă„r

Huawei 8K TV med integrerat 5G-modem lanserades enligt uppgift senare i Ă„r

“Huawei 5G 8K TV kommer att bli vĂ€rldens första 5G-aktiverade smart-TV”

Om du har hÄllit koll pÄ MWC i Är vet du redan att 5G var det moderna ordet pÄ tech expo och av en mycket giltig anledning. 2019 kommer att bli Äret dÄ det efterlÀngtade 5G-nÀtverket tar fart nÀr flera smarttelefontillverkare hÄller pÄ att lansera sina 5G-aktiverade smartphones. Huawei Àr ett sÄdant varumÀrke som har minst tre 5G-aktiverade telefoner pÄ gÄng för detta Är. Men det Àr inte allt, varumÀrket har ocksÄ planer pÄ att gÄ in i high-end apparatindustrin piggybacking pÄ 5G-tekniken.

huawei-logo1

Enligt en rapport frĂ„n Nikkei, Huawei Ă€r redo att lansera en avancerad smart-TV senare i Ă„r, som kommer med en integrerad 5G-modul och en 8K högupplöst displaypanel. Den ultrahögupplösta 8K-upplösningen blir den första i sitt slag i vĂ€rlden. Att ha en integrerad 5G-modul innebĂ€r dessutom att behovet av fiberoptik eller kabelboxar elimineras. Dessutom innebĂ€r den integrerade modulen att smart-TV: n ocksĂ„ kommer att kunna fungera som en höghastighetsinternet-router för andra enheter. Dessutom spekulerar rapporten i att TV: n kommer att kunna strömma 360-graders videor bortsett frĂ„n 8K-media. Även om det praktiska med att kunna strömma 360-graders videor Ă€r uppe i luften just nu.

Huawei 5G

Rapporten föreslÄr att detta Àr Huaweis försök att utöka sitt ekosystem av konsumentapparater. Enligt Nikkei, försöker varumÀrket konkurrera med Samsung med denna lansering, som redan har ett ekosystem av TV-apparater, smartphones, bÀrbara apparater och smarta hem-enheter i sin portfölj. Dessutom har Samsung ocksÄ nyligen lanserat sin egen serie av 8K smart-TV, utan 5G-modulen. Dessutom har flera kinesiska tillverkare visat intresse för att lansera sina egna 8K-smarta TV-apparater och tidslinjen har faststÀllts till 2020.

Om Huawei fortsÀtter och lanserar 5G 8K-TV: n i slutet av detta Är kommer det att vara banbrytande för en teknik som kan bli en grundpelare med tanke pÄ populariteten hos 5G.