Huawei Àr redo att sÀlja sina 5G-modem till Apple: Report

Huawei Àr redo att sÀlja sina 5G-modem till Apple: Report

“Apple kunde anvĂ€nda Balong 5000 5G-modem, tillverkade av Huawei, för kommande 5G-iPhones”

Nya rapporter har visat att Apple kan behöva försena lanseringen av sin 5G iPhone pĂ„ grund av att 5G-modem inte Ă€r tillgĂ€ngliga. Företaget anvĂ€nder Intel-chipsets pĂ„ sina telefoner, men Intel 5G-modemet Ă€r inte klart Ă€nnu. PĂ„ grund av detta kanske Apple inte gĂ„r ihop med Intel eftersom det skulle innebĂ€ra att det mĂ„ste vĂ€nta till slutet av 2020 eller senare för att slĂ€ppa en 5G iPhone. VarumĂ€rket ser inte heller ut att samarbeta med MediaTek eller Samsung. Det finns dock ytterligare en spelare som nu Ă€r öppen för att sĂ€lja sitt 5G-modem – Huawei.

Enligt en ny rapport frÄn Engadget har en kÀlla bekrÀftat att Huawei Àr öppen för att sÀlja sina 5G-modem till Apple. Men varumÀrket verkar dock inte redo att sÀlja dessa modem till nÄgot annat företag. Huawei har tillverkat och anvÀnt sina egna chipsets i flera Är nu. FÀllbar smartphone Huawei Mate X och Mate 20X 5G Àr de enda telefonerna som har 5G Balong 5000-modemet. Företaget sÀljer inte riktigt sina marker till andra tillverkare, sÄ den hÀr nyheten Àr ganska förvÄnande.

Balong 5000-modemet frÄn Huawei Àr redan tillgÀngligt för anvÀndning i Huawei-produkter. Det Àr ocksÄ ett kraftfullt modem och stöder bÄde mmWave 5G-nÀtverk och sub-6. Modemet Àr ocksÄ bakÄtkompatibelt med 4G-, 3G- och 2G-nÀtverk. Apple skulle definitivt ha nytta av att anvÀnda detta modem pÄ sin 5G iPhone, nÀrhelst det sÄ smÄningom lanseras. Detta modem gör det möjligt för telefonen att anvÀndas i omrÄden dÀr det inte finns nÄgon 5G-tÀckning. En fÀrsk rapport sa att Intel kommer att kunna tillhandahÄlla 5G-chipsets till 2020.

Varken Apple eller Huawei har svarat pĂ„ denna rapport, sĂ„ vi Ă€r inte sĂ€kra pĂ„ om Apple vill göra den hĂ€r affĂ€ren eller det hĂ€r Ă€r bara rykten. Naturligtvis skulle partnerskap med Huawei tillĂ„ta Apple att slĂ€ppa en 5G iPhone snart, men det finns mycket att tĂ€nka pĂ„. För det första Ă€r Huawei och Apple rivaler och har aldrig samarbetat tidigare. Huawei betraktas ocksĂ„ som ett hot i USA och har förbjudits att sĂ€lja telefoner eller chips till tillverkare. Det har rapporterats att Huawei har tjuvjagat Apple-anstĂ€llda för att lĂ€ra sig affĂ€rshemligheter. DĂ€rför Ă€r vi inte sĂ€kra pĂ„ om Apple vill samarbeta med Huawei. Återigen rekommenderar vi dig att ta den hĂ€r nyheten med en nypa salt eftersom ingenting Ă€r officiellt Ă€n.