Huawei begÀr enligt uppgift utvecklare att publicera appar pÄ AppGallery

Huawei begÀr enligt uppgift utvecklare att publicera appar pÄ AppGallery

“Huawei förbereder enligt uppgift ett nytt operativsystem som heter Ark OS som vi kunde se pĂ„ nĂ€sta Huawei-flaggskepp”

Huaweis elĂ€nde har försĂ€mrats sedan den dag USA: s president Donald Trump satte den kinesiska telefontillverkaren i ‘Entity List’ som förbjöd den att göra affĂ€rer med nĂ„got amerikanskt företag. Detta resulterade i att Google omedelbart drog tillbaka allt stöd och licens för Huawei att köra Android pĂ„ sina telefoner. VarumĂ€rket har emellertid fĂ„tt en tidsfrist pĂ„ 90 dagar. Det var förra mĂ„naden, men sedan dess har företagets omedelbara oro varit att hitta nĂ„got slags alternativ till Googles allmĂ€nt anvĂ€nda Play Store. Och enligt en ny rapport frĂ„n XDA Developers, nĂ„r Huawei ut till apputvecklare som uppmanar dem att publicera sina appar i sin redan funktionella AppGallery app store.

En vĂ€lkĂ€nd utvecklare som ville hĂ„lla sin identitet hemlig delade e-postinbjudan som Huawei skickade till honom för att gĂ„ med i AppGallery. I e-postmeddelandet sĂ€gs att Huaweis AppGallery har “270 miljoner aktiva anvĂ€ndare varje mĂ„nad” med sĂ„ mĂ„nga som “350 miljoner sĂ„lda telefoner” och hĂ€lften av dessa sĂ€ljs utanför Kina. E-posten sĂ€ger ocksĂ„ att det finns en gemenskap av 560 000 utvecklare i deras inhemska appbutik. Denna rapport kommer efter starka tips om att Huawei arbetar med sitt eget operativsystem kallat Ark OS som kommer att ersĂ€tta Android. Men den stora frĂ„gan Ă€r hur kommer den att ersĂ€tta populĂ€ra appar som YouTube, Gmail och mĂ„nga andra som anvĂ€nds mycket av Android-anvĂ€ndare?

huawei_mate_20_pro_camera

En ny rapport föreslog att Huawei var i samtal med Aptoide, en tredjeparts appbutik för att lösa problemet, men det har inte rapporterats om nÄgon vidare utveckling pÄ den fronten. Och allt detta beror naturligtvis ocksÄ pÄ handelsförbudet, som om USA och Kina slutar förhandla om en affÀr kan ocksÄ leda till att Huawei-förbudet avslappnas.

[Previous Story]E3 2019: Allt meddelat av Bethesda, EA och Microsoft, ft Halo Infinite, Gears 5 och mer

[Next Story]Sony Xperia-telefon med sex bakre kameror och tvÄ selfiesensorer enligt uppgift